Målkalas i Arna

Arna-Bjørnar knuste Avaldsnes.

SCORINGSFEST: I denne klynga er blant andre Hege Hansen, som åpnet moroa for Arna-Bjørnar da hun til stor glede for seg selv og sine lagvenninner satte inn 1-0.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

ARNA-BJØRNAR – AVALDSNES 5-0

ARNA IDRETTSPARK (bt.no): I kampprogrammet varslet Arna-Bjørnar-trener Morten Kalvenes en tett og jevn kamp mellom laget hans og Avaldsnes. Sjelden har en spådom slått mer feil, selv om Kalvenes neppe bryr seg stort om det.

For Arna-Bjørnar kjørte over Avaldsnes, og ga seg ikke før de hadde scoret hele fem mål på gjestene fra Rogaland. 5-0-seieren gjør at Arna-Bjørnar fortsatt holder stand i toppen av Toppserien, hvor de ligger på en tredjeplass – ett poeng bak ledende LSK Kvinner.

— Det føles som om det fortsatt er 17. mai. Det var jo en fest å spille utpå der, sa tomålsscorer Hege Hansen med et stort smil om munnen etter kampen.

Holdt nullen

Arna-Bjørnar kjørte kampen fra start til slutt, og var nærmere 6- og 7-0 enn Avaldsnes var en redusering. Men selv om laget vartet opp med det ene gode angrepet etter det andre, var det noe annet som gledet trener Kalvenes mest.

— Tre poeng var det viktigste, hvor mye vi vant har ikke så mye si. Men det er svært gledelig at vi igjen klarte å holde nullen. Nå har vi et snitt som tilsier at vi slipper inn under ett mål i hver kamp, noe jeg er veldig godt fornøyd med, sier Kalvenes.

2-0: Ine Wedaa jubler for å ha trillet inn Arna-Bjørnars andre scoring.

Han mener 5-0-seieren først og fremst viste hvor gode Arna-Bjørnar er når de klarer å kjøre kampen i samtlige minutter.

— Vi har i alle kampene denne sesongen hatt perioder hvor vi har spilt veldig bra. Målet vårt har vært å gjøre de periodene enda lenger, og det gjorde vi i dag. Bunnivået vårt var veldig høyt, noe som lover godt for fortsettelsen, sa en svært fornøyd Kalvenes etter kampen.

Sjokkstart

Arna-Bjørnar brukte ikke lang tid på sette Avaldsnes under press, og allerede etter tretten minutter fikk de resultater. På sin andre mulighet alene med keeper var Hege Hansen sikker, og sendte hjemmelaget i føringen.

Kun fem minutter senere var det spissmakker Ine Wedaa sin tur til å vise seg frem, da hun vant en duell mot brasilianske Andreia de Andrade, stjal med seg ballen og trillet inn Arna-Bjørnars andre scoring.

Oppgaven ble ikke letter for de sortkledde gjestene, da Lisa Naalsund ble revet ned av keeper Vivi Holzel kun to minutter senere. Dommer Monika Larsen hadde ikke noe annet valg enn å peke på straffemerket og gi målvakten en tidlig dusj.

Fra straffemerket var Ingrid Ryland sikker, og økte ledelsen til 3-0. ## Punkterte kampen i første omgang

Med en spiller i manko gikk luften ut av Avaldsnes, som hadde mer enn nok med å unngå å få flere mål imot. Det klarte de imidlertid ikke, for etter 29 minutter driblet Amalie Eikeland seg ned langs kanten og spilte ballen til en helt ledig Hege Hansen i feltet. Hansen fikk ingen problemer med å score sitt andre og Arna-Bjørnars fjerde for dagen.

I andre omgang roet Arna-Bjørnar tilsynelatende ned tempoet i spillet, og var ikke like effektive som i de 45 første minuttene. Likevel gikk ikke Bjørnar-damene målløse av banen i andre omgang heller. For i det 64. minuttet økte Ine Wedaa ledelsen med sin andre scoring i kampen.

Avaldsnes gjorde et siste forsøk på å få med seg et trøstemål fra kampen i sluttminuttene, men lyktes ikke. I stedet var det Arna-Bjørnar som sto for de største sjansene, selv om heller ikke de fikk uttelling. Kampen endte 5-0, og ble aldri den tette og jevne affæren Kalvenes hadde spådd.

Publisert

Toppserien

SVUTMP
1Brann18143153134045
2Rosenborg18132340122841
3Vålerenga18123348123639
4Stabæk188372322127
5Kolbotn188282722526
  • Opprykkskvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering