Nilsen mener Skålevik allerede er uvurderlig

Trener Lars Arne Nilsen hyller Steffen Lie Skålevik etter at spissen laget sitt første Brann-mål.

Steffen Lie Skålevik scoret sitt første Brann-mål.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det var vel ikke snakk om måltørke, akkurat. Men det har gått en stund siden Steffen Lie Skålevik nettet, og han hadde ennå ikke gjort det for Brann. Fem målløse kamper er ikke hyggelig for en angriper, men i går kom scoringen. Noe som fikk den blide Høyre-velgeren fra Sotra til å rangere opplevelsen som en av de største han har hatt.

Les også

Barmen "stjal" straffen fra Huseklepp

— Det er noe av det største jeg har vært med på, ja. Det var forbanna gøy, og en sykt god atmosfære på Stadion. Jeg er ikke vant til dette, sier mannen som stort sett har scoret sine mål foran et par hundre vindskjeve striler på forblåste Ågotnes.

Les også

Brann kjørte over Fredrikstad i ellevilt målkalas

Lars Arne Nilsen tok frem de helt store superlativene etter spissens storspill.

— Han gjør en så utrolig viktig jobb for kantene våre. Alle skryter av kantene våre nå, og de er rågode. Men Steffen har gjort en enorm jobb for dem, med å strekke forsvaret og skaper rom for oss. Han har gjort en kjempejobb, selv om han ikke har scoret mål. I denne kampen scoret han også, og da er han uvurderlig for dette laget her.

- Føler du at dere ikke er svekket etter å ha solgt Marcus Pedersen og hentet Skålevik?

— Nei, Steffen har levert. Det gjorde for så vidt Marcus også. De er to forskjellige typer, men Steffens måte å bevege seg på passer oss veldig bra, sier treneren.

Les også

Se Branns målshow mot FFK

Les også

Grønner returnerte fra landslagsoppdrag med nyvunnet selvtillit

— Alle maser

Selve målet fortjener kanskje ikke plass i kavalkaden den dagen Steffen Lie Skålevik legger opp. Det var forarbeidet som var prestasjonen å skrive hjem om, da Erik Huseklepp narret Fredrikstads back alvorlig langt i retning Ulriken før ballen ble lagt på serveringsfat foran Skålevik. Men det er en spiss sin jobb å være på rett plass, og Skålevik var der og scoret.

— Du går og tenker på det og alle maser om det. Nå var ikke denne så vanskelig å sette, det var egentlig Huseklepp sin scoring, men det var godt, sier han.

Fire poeng

Brann leverte årsbeste på valgdagen, og det gjorde Skålevik, også. Han var millimetre fra å score enda en gang, etter en nydelig kontring i 2. omgang.

— Hadde jeg brukt 43 i sko og ikke 42, hadde jeg nådd den. Det var utrolig nært, sier mannen som var nær ved å krone verket noen minutter senere. Da forsøkte han seg på et volleyskudd fra kanten av 16-meteren. Ballen endte opp med å stryke like over vinkelen.

Det ble med det ene målet, men Skålevik fikk stående applaus av et euforisk hjemmepublikum. Og slik Brann leverte, er det grunn til å håpe på mer jubel denne høsten. For nå er Brann kun ett plussmål bak Kristiansund på 2. plassen som gir direkte opprykk til eliteserien.

— Vi har troen. Lars Arne (Nilsen) snakker hele tiden om at vi må nullstille oss. Nå er det Ranheim som gjelder. Vi skal bare vinne hver kamp, vi. Da går det bra.

Treneren beskriver mandagens 1. omgang slik:

— Det var rock n' roll. Alt stemte. Offensivt og defensivt. Dette begynner å ligne noe, synes treneren.

- Det var bare ett mål som manglet, så hadde dere passert Kristiansund?

— Det er veldig fint at de er foran oss, det gjør ingenting, det. Men vi fikk fire poeng nå, i og med at vi fikk fem mål. Vi tok målforskjellen i ett jafs.

Publisert: