Brann-sjefen kranglet med Vindheim da spilleren nektet å forlenge

Branns sportssjef: — Det gikk en kule varmt.

KRANGLET: Branns sportssjef Rune Soltvedt og Andreas Vindheim.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Branns midlertidige sportssjef Rune Soltvedt kjente ikke på henrykkelse eller eufori da Andreas Vindheim tirsdag ble klar for Malmö FF. Han innrømmer at Brann ikke ville selge spilleren, og forklarer hva som fikk klubben til å snu:

— 25. februar kom det første budet fra Malmö. Jeg var først veldig klar på at dette ikke var interessant for oss. Men 26. februar spurte Andreas om et møte med meg. Der fortalte han at han ville til Malmö og at han uansett ikke kom til å skrive på en ny kontrakt med Brann. Jeg ga ham klar beskjed om at vi ønsket å beholde ham i Brann, og jeg kan ærlig si at det gikk en kule varmt i det møtet, forteller Soltvedt.

Som forhenværende utviklingssjef har Soltvedt et sterkt personlig forhold til Andreas Vindheim. Han understreker flere ganger i løpet av intervjuet at det ikke var ønskelig å selge Vindheim.

— For meg personlig er dette en sår dag. Vi mister en flott gutt som er oppfostret i vår ungdomsavdeling. Men vi er dessverre ikke i en posisjon der vi kan si nei til slike penger. Vi spinker og sparer der vi kan og var hele tiden klar over at vi måtte selge dersom det kom nok penger på bordet.

Les også

Vindheim dobler lønnen i Malmö

Les også

- Et salg vi kan leve med

— Ikke småpenger

"Nok penger" i denne sammenhengen dreier seg om i beste fall fire millioner kroner. For under halvannet år siden gikk Bård Finne til Köln for enda mindre penger. Er det noe poeng i å spytte inn fem årlige millioner kroner i driften av en utviklingsavdeling når de beste spillerne blir solgt for småpenger?

— Vi opplever ikke dette som småpenger. Men en ting er disse to spillerne. En annen er alle de andre egenutviklede spillerne i stallen vår. Hva om vi ikke hadde fostret opp dem? Hva om vi skulle kjøpt alle sammen og gitt dem langt høyere lønninger enn de har mottatt i sine første år etter å ha kommet gjennom utviklingsavdelingen? Hvor ville Brann da vært?

- Du ser altså ikke på dette som et problem, dette var arvesølvet til Brann?

— Det er flere måter å se dette på. Vi ønsker jo å utvikle spillere som skal spille oss til toppen av norsk fotball, før vi selger noen av dem til langt større klubber. Men markedet styrer dette, og nå er det helt andre summer i overganger enn for noen år siden. Klart - håpet vårt var at de skulle gjøre seg attraktive for klubber utenfor Norden. ikke et vondt ord om den svenske ligaen, men håpet vårt var å gjøre dem attraktive for større ligaer.

- Mistet kort på hånden

Andreas Vindheim ga altså Soltvedt valget mellom å selge eller å håndtere en spiller som etter 2016-sesongen kom til å gå gratis fra Brann.

— Vi kunne sagt "nei, du blir her". Jeg ønsket også å utfordre det. Men når spilleren selv sier at han vil bort og samtidig sier at han ikke vil forlenge kontrakten sin, da mister man noen kort på hånden.

- Følte du deg presset?

— Nei. Men situasjonen i det møtet var jo slik at vi uansett ikke kom til å bli enige. Det var egentlig en lik situasjon med Stéphane (Badji), han formidlet det samme. Det gikk noen kuler varmt der også. Vi kunne stått på vårt i begge tilfellene. Men så er det dette med vår økonomiske situasjon. Hadde den vært annerledes, kunne utfallet av sakene også blitt annerledes.

Andreas Vindheim ble onsdag presentert som Malmö-spiller på en pressekonferanse i Skåne. Han bekrefter at han ga beskjed til Brann om hva han ønsket:

— Jeg var veldig klar overfor Brann, sier han.

Publisert