Han forstår ikke hva Grønner sier - men hyller kommunikasjonen mellom dem

Jonas Grønner og Bismar Acosta ble Branns stopperpar etter to treninger sammen.

SPANSKTALENDE: Bismar Acosta (til v.) snakker bare spansk, som hans stopperpartner Jonas Grønner ikke forstår. Likevel kommuniserer de bra, mener duoen. Til høyre er Acostas landsmann Alejandro Castro.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Branns nye midtstopper, Bismar Acosta, snakker bare spansk. Jonas Grønner snakker slett ikke spansk.

Mandag spilte de sammen i Branns midtforsvar, og man skulle tro de lot beina snakke. Men noe overraskende trekker Acosta frem kommunikasjonen som en årsak til at det samarbeidet gikk helt fint.

— Det gikk lett for meg, fordi jeg spilte ved siden av Jonas. Han snakker hele tiden, og det var virkelig god kommunikasjon i forsvarslinjen. Det hjalp meg, sier Acosta - via lagkamerat Alejandro Castro som tolk.

Les også

Demidov etter den svake dømmingen: - Vi får de nest beste dommerne

Grønners respons

Grønner smiler forsiktig, når BT viderebringer ordene fra Acosta. Heller ikke karen fra Bergen Nord synes det var vrient å kommunisere med makkeren.

— Fotball er ganske universelt. Fotballspråket er noe alle kan. Så vi klarer å kommunisere sammen, om det så bare er ved hjelp av utydelige lyder. Vi får sagt det som er nødvendig å si, sier Grønner.

Han fortsetter:

— Vi har hatt to treninger sammen, og nå føltes det solid i vår første kamp sammen. Når vi får spilt mer med hverandre, vil det bare bli bedre og bedre, sier Grønner.

Les også

«La oss ikke grave oss ned - dette lover godt for Brann-sesongen»

Taktisk forskjell

Acosta føler han allerede er blitt vant til Branns måte å spille på, men spesielt én ting er uvant for ham. I Start drev han mannsmarkering på hjørnespark, i Brann skal han forsvare i soner.

— Det er en forskjell for meg, men jeg må bare venne meg til det. Jeg har ikke noe problem med det. Ellers handler det bare om å bli mer kjent med lagkameratene mine, for formen er god, sier han.

Det er et par uker siden han og Castro kom til Brann nå, begge fra Start. Acosta har rukket å danne seg et inntrykk.

FORNØYD: Jonas Grønner har hittil likt seg i tospann med Bismar Acosta.

— Miljøet i klubben er fint og jeg gleder meg til neste kamp. Jeg hadde sett frem til å spille min første, og det var virkelig bra å få følelsen av å være med, sier Acosta.

Les også

Dette kostet Brann poengene

Foruten Grønner og Acosta, besto Branns forsvarsrekke av Erdin Demir på venstre— og Amin Nouri på høyreback. Også for Nouri var kampen den offisielle Brann-debuten. Oslo-karen, som fikk 5 på BTs spillerbørs , vil ikke snakke om sin egen prestasjon, men gjerne om hele forsvarets.

— Det var første gang vi spilte sammen, og med tanke på det, synes jeg det fungerte bra bak der. Fredrikstad hadde ikke mye å komme med, og hadde vel knapt sjanser i første omgang, sier Nouri.

Han var lagkamerat med Acosta i Start i fjor, og vet hva costaricaneren står for.

— Det er en solid stopper med fart og styrke. Jeg synes han gjorde det bra, han og Jonas utfyller hverandre.

Nouri mener Brann gjorde en «grei» bortekamp.

— De skapte ikke så mye på oss, og jeg føler vi kunne gått til pause med 2-0 eller 3-0.

Publisert: