Slik ser svenskens VM-barometer ut etter helgen

Svensk avis etter ny norsk storeslem: «Dette blir trolig en skikkelig drittvinter».

FORDEL NORGE: Svenske Expressen fører oversikt over antall første-, andre-, og tredjeplasser i verdenscupen. Så langt er det hyggelig lesning - for nordmennene.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Norge har tatt 25 av 30 pallplasseringer i verdenscupen, og søndag ble det helnorsk dominans i Lillehammer.

— Det er nesten for mye av det gode, utbrøt NRK-kommentator Torgeir Bjørn etter målgang på herrenes minitour søndag.

Om nordmennene mener den norske dominansen i skisporet er i overkant, kan du selv tenke deg hva svenskene måtte mene.

FAKSIMILE: Den svenske avisen Expressen ser ikke lyst på resten av vintersesongen.

Avisen Expressen klarer ikke skjule sin frustrasjon. Under bilder av Marit Bjørgen, Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby står dem «norske» tittelen: «Nej… Det här ser ut att bli en riktig…dritt-vinter. Bak dritt-vinter står det en stjerne, som henviser til at drittvinter betyr skitvinter.

Skjevt barometer

Samme avis tok seg før sesongstart bryet med å lage et VM-barometer i anledning sesongens store høydepunkt, verdensmesterskapet i Falun i februar. Barometeret blir oppdatert etter hvert verdenscuprenn og er særedels lite hyggelig lesning for svenskene.

Mens det under det norske flagget står ni førsteplass, åtte andreplasser og åtte tredjeplasser, er fasiten én tredjeplass under det svenske.

Totalt hentet Norge 17 av 18 mulige pallplasseringer i helgens seks konkurranser i Lillehammer. Russiske Aleksej Petuchov var den eneste utlendingen som klarte å bryte den norske dominansen, med sin andreplass på sprinten.

— Tidlig i sesongen

— Akkurat nå knuser nærmest Norge de andre nasjonene, sa SVTs Anders Blomquist, etter herrenes minitour i Lillehammer.

Etter Martin Johnsrud Sundby fulgte fire andre nordmann på resultatlisten fra søndagens 15 kilometer jaktstart. Beste utlending ble svensken Calle Halfvarsson, på en sjetteplass.

— Det er veldig tidlig i sesongen, men det er bare å ta av seg hatten og la seg imponere av det de har fått til. Men det er aldri bra at én nasjon er helt overlegen, sier Sveriges landslagssjef Rikard Grip til Expressen.

Charlotte Kalla er klar på at den norske dominansen ikke er bra for sporten.

— Klart det er en fare, men hva skal vi gjøre? sier den svenske langrennsløperen.

Publisert: