Brann varsler evaluering av Norling i dag

Flere av spillerne skal være kritisk til treneren.

STEINER SKAL SNUS: Brann står overfor en omfattende evaluering for å finne svar på hvordan klubben klarte å rykke ned. Både trener Rikard Norling og daglig leder Roald Bruun-Hanssen, som her blir intervjuet av NRK, er presset. Dagens styremøte kan gi svar på om de to Brann-toppene fortsetter i jobbene sine.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Arbeidet med å evaluere årets fiasko er allerede i gang på Brann Stadion. Allerede torsdag innledet Rikard Norling én-til-én-samtaler med spillerne.

Hovedformålet med disse er å gi spillerne individuelt tilpassede treningsopplegg i frimåneden desember. Men Rikard Norling vil ikke avvise at det også vil bli et element av evaluering i disse samtalene:

— Det kommer kanskje på kjøpet. I og med at det er så pass mange spørsmålstegn, kommer det sikkert til å være et innslag. Men selve essensen er hva vi, sammen med spillerne, anser at de har behov for i desember.

- Hva mener du med «så mange spørsmålstegn»?

— Jeg mener da hva som skjer, blant annet rundt meg og så videre.

- Skal spillerne ha en evaluering også uten deg til stede?

— Ja. Det tror jeg er bra.

BT er kjent med at flere av spillerne i troppen er kritisk til Norlings taktiske evner, men samtidig setter mange treneren høyt på grunn av lederegenskapene. Det eksisterer ikke noe spilleropprør, slik som var tilfellet under Rune Skarsfjords regime.

Les også

«Brann bør dra til Tromsø for å lære»

Les også

Mojsov er ferdig i Brann

Venter rapport

I formiddag samles styret i Brann for å diskutere utfordringene som nå oppstår. Det er ventet at ansettelsesforholdet til Rikard Norling vil bli diskutert. Både styreformann Rolf Barmen og daglig leder Roald Bruun-Hanssen har svart unnvikende på om de nå vurderer sine posisjoner i kjølvannet av nedrykket. Under et intervju med BT på Gardermoen torsdag formiddag, svarte Roald Bruun-Hanssen slik på spørsmål om han nå vurderer sin egen stilling:

— Alt som går på personvalgene, tar vi der det hører hjemme i de riktige organer i klubben. Jeg vil forholde meg til styret og diskutere situasjonen med styret.

Brann har også engasjert det danske selskapet 21st Club til å evaluere Branns spillerlogistikk og spillerstallens sammensetning og kvalitet.

— Det ble iverksatt for en uke siden, og vi venter en rapport i løpet av helgen, sier Roald Bruun-Hanssen.

OMKRANSET: Daglig leder Roald Bruun-Hanssen hadde mye å svare for da pressen møtte ham og laget på Flesland torsdag.

Men evalueringen stopper ikke her. Brann har sammen med Toppfotballsenteret lagt en plan for hvordan den øvrige evalueringen skal gjennomføres. Bruun-Hanssen bekrefter at spillerne, før de drar på ferie søndag, skal gjennom en omfattende evaluering. Her skal spillerne forsøke å komme med sine forklaringen på hvordan Brann klarte å rykke ned til 1. divisjon.— Det er Rune Soltvedt har ansvaret for dette. Han har lagt en strategi sammen med Toppfotballsenteret, og spillerne skal evaluere sesongen i løpet av torsdag og fredag. Planen var at all evaluering skal være klar til styremøtet 8. desember, sier Roald Bruun-Hanssen.

- Så får vi se

Den formelle delen av evalueringen, er en ting. En ganske annen er den følelsesmessige delen. I går var det ikke langt mellom de røde øynene på ferden hjem fra Mjøndalen til Flesland. En av dem som så minst herjet ut, forholdene tatt i betraktning, var Rikard Norling. Han forklarte det med sitt utmerkede sovehjerte.

— Jeg har spisskompetanse der, tror jeg.

Norling innrømmer at han skammer seg over nedrykket:

— Ja, det er klart. Eller, jeg har stelt i stand noe jeg ikke er stolt over. Det er mer mine ord.

NEDFOR: Erik Huseklepp hang med hodet dagen derpå.

Det fremstår som åpenbart at Norling nå er forberedt på å miste jobben. Samtidig er han klar over at det finnes en mulighet for at Brann velger å fortsette med ham som trener også i 1. divisjon.— Hvis etterlønnen du har krav på gjør at Brann ikke sparker deg, hva tenker du om det?

— Jeg er rede til å ta ansvaret med å sørge for at klubben rykker opp. Det er min innstilling. Jeg tenker ikke i de banene.

— Hva om klubben mener at det mest ansvarlige du kan gjøre er å gå av?

— Jeg kan uttrykke i media hva jeg står for akkurat nå, så får vi se hva prosessen leder til, svarer Norling.

21st Club

Danske Rasmus Ankersen (33) er frontfigur i det London-baserte firmaet 21st Club. På vegne av 21st Club, skal han lede arbeidet med å evaluere sammensetningen av Branns spillerstall, og klubbens spillerlogistikk.

Han er en personlighet med svært allsidig bakgrunn.

I fotballbransjen er han aktiv som formann i den danske eliteserieklubben FC Midtjylland. I samme klubb var han tidlig i 20-årene med på å starte ungdomsakademi. Han har selv vært fotballspiller og har høy trenerutdannelse.

Men kanskje er det som forfatter, foredagsholder og rådgiver han har markert seg mest.

På Ankersens egne hjemmesider heter det at han er en bestselgende forfatter og en betrodd rådgiver til foretak og utøvere verden rundt. Blant klientene hans skal Lego, Facebook, Ikea og Ernst & Young.

Ankersen har skrevet flere bøker om lederskap og vinnermentalitet. Boken hans «The Gold Mine Effect» Gullgruveeffekten er utgitt i 15 land.

Leif Øverland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball, er ikke overrasket over at Brann velger å hente inn ekstern hjelp til å evaluere deler av klubben.

— Det kan virke positivt til å se seg selv i kortene og få noen med avstand til klubben til å analysere situasjonen. Det er en kvalitetssikring, sier Øverland, som har sin yrkesbakgrunn fra næringslivet.

— Det er vanlig å gjøre det slik i næringslivet, og toppklubber er som store bedrifter å regne. Det er mye penger som står på spill, sier Øverland

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk