Kristoff ønsker seg norsk lagkompis

Norsk sykkelsport er superettertraktet i de store profflagene. Alexander Kristoff (26) brenner etter å hjelpe en landsmann inn i gigantlaget Katjusja.

Alexander Kristoff (t.v.).
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Den heteste amatøren i Norge for tiden er utvilsomt Sondre Holst Enger. Unggutten fra Vestfold har vist stor klasse de siste to sesongene, og navnet er garantert på Tour de France-sportsdirektørenes lepper.

— Sondre har kommet med et brak. Han er rett og slett et kapittel for seg. Jeg kan ikke si at han ligner spesielt på verken Thor Hushovd, Edvald Boasson Hagen eller Alexander Kristoff. Han har en råskap og en fysisk styrke jeg ikke har sett maken til før, sier sykkelekspert Gino Van Oudenhove.

Sportsdirektøren i Joker-Merida har hjulpet ut så vel Boasson Hagen, Kristoff, Lars Petter Nordhaug og Gabriel Rasch. Sammen med Thor Hushovd har kvartetten bidratt sterkt til å stemple Norge som en sykkelnasjon med stor S.

Imponerende

Plussbank-rytter Enger har imponert stort etter at han for alvor slo gjennom i vanlige folks øyne under Tour of Norway i fjor. Han fortsatte suksessen og utfordret Kristoff i kampen om spurtseirene og Boasson Hagen på fjelletappene.

Også Joker-rytter Vegard Breen og Østerhus-syklist Sven-Erik Bystrøm kan være aktuelle for en profesjonell framtid - og Tour de France.

Kristoff og Lars Petter Nordhaug debuterte i år i verdens største sykkelritt og er 13. og 14. nordmenn som har syklet Tour de France noensinne.

— Hjemme i Norge er det mange ryttere som sikler etter å ta det siste steget opp og bli profesjonell. Sondre Holst Enger er en av dem. Vegard Breen og Bystrøm to andre. Det gjelder bare å prestere bra i et par store løp, så blir man oppdaget og får kontrakt. Så tar det et par år, og man er her, oppsummerer Kristoff.

Vil hjelpe

Stavanger-mannen er ikke fremmed for å hjelpe en landsmann inn i «varmen».

— Jeg er ikke vanskelig å be om å snakke med ledelsen i mitt lag om det skulle komme en spennende nordmann. Det ville vært en fordel for meg også å ha en norsk lagkamerat å reise med og kjøre klassikere sammen med. Jeg håper på det i framtiden, sier OL-bronsevinneren.

Van Oudenhove mener Sondre Holst Enger bør skrive proffkontrakt når tilbudet kommer en gang i løpet av høsten.

— Han bør skrive kontrakt tidlig og dermed få den roen som kreves for å prestere videre også. Han har ikke vondt av å være i Norge ett år til heller, men det kommer garantert tilbud.

Publisert: