Tok farvel med Solskjær – fikk tidenes nyttårsgave

Jubel i Molde tross Solskjær-exit

Publisert:

Fra venstre Tarje Nordstrand Jacobsen, Leif-Arne Langøy og Øystein Neerland. Foto: Bjørn Brunvoll

Administrerende direktør Tarje Nordstrand Jakobsen og styreleder Øystein Neerland holdt også pressekonferanse i mai 2012, da for å avkrefte at Solskjær skulle overta Aston Villa. Foto: NTB SCANPIX

Øyvind Brunvoll

MOLDE (rbnett.no): Familiene til Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten går inn med 125 nye millioner kroner i Molde Fotball. Pengene skal blant annet gå til utvidelse av stadionbygget og nytt kunstgressdekke.

— Men pengene skal også gå inn i driften de tre neste åra, sier styreleder i Molde Fotball, Leif-Arne Langøy, som er den som representerer Røkke og Gjelsten inn i MFK-systemet.

— Vi er svært takknemlig. Molde FK er en solid klubb, og denne pengegaven gir forutsigbarhet i åra framover, sa både klubbleder Øystein Neerland og direktør Tarje Nordstrand Jacobsen på en pressekonferanse i Molde.

Fra før har eierne gitt et nedbetalt Aker stadion til klubben, og nå får de kunstgress og utvidede fasiliteter i tillegg.

I første omgang går familien Røkke inn med 55 millioner kroner i stiftelsen Molde Fotball. Av dette er 30 millioner driftsstøtte og resten skal gå til investeringer. Familien Gjelsten går inn med sin tredjedel inn i Molde Fotball.

Nyheten om at klubben mister Ole Gunnar Solskjær og trenerne Mark Dempsey og Richard Hartis like før sesongoppkjøringen, kom nesten i skyggen for den enorme pengegaven. Alle tre i trenerteamet ble takket av MFK-ledelsen og av eierne – de ønsket trioen lykke til i Cardiff.

— Molde er en attraktiv klubb, og vi har flere navn å jobbe med. Men det er for tidlig å si hvem som skal være manager i Molde i årets sesong, sa Tarje Nordstrand Jacobsen.

Vi fulgte pressekonferansen:

Publisert: