Brann ansetter sportssjef og speider

Klubben har bestemt seg for å styrke det sportslige apparatet i klubben.

Roald Bruun-Hanssen trekker seg fra stillingen som daglig leder. Brann gjør også store endringer i andre organisasjonsledd.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

På det 13,5 timer lange styremøtet mandag kveld og natt til tirsdag, kom avklaringen rundt hva Brann gjør etter skandalesesongen som endte med nedrykk til 1. divisjon.

Daglig leder Roald Bruun-Hanssen er den eneste som slutter i jobben sin. Utover hans avgang er det nyansettelser og styrking av apparatet som står i fokus hos Brann.

Les også

Bruun-Hanssen trekker seg: - Det beste er at jeg trer til side

Sportssjef og speider

Her er nøkkelpunktene i nysatsingen:

  • Det skal ansettes en sportssjef. Mangelen på en sportssjef som kan se de lange linjene i spillerlogistikken i Brann, er av mange pekt på som en nøkkelårsak til at det gikk så dårlig med Brann i år. Deriblant av BTs kommentator Tore Strand.

– Brann kommer til å gjeninnføre sportssjefrollen med øyeblikkelig virkning, sier Rolf Barmen, styreleder i Brann. Han møtte pressen rundt klokken to, natt til tirsdag.

  • Brann skal engasjere en speider. Sammen med ansettelsen av sportssjef, kan dette utgjøre en formidabel styrking av Branns sportslige apparat og evne til å kartlegge og hente inn nye spillere.
Les også

Supporterredaktør: - En riktig avgjørelse

Norling fortsetter

– Rikard Norling skal fortsatt trene Brann, men klubben ønsker å styrke det sportslige apparatet rundt ham, sier Barmen.

– Utviklingssjef Rune Soltvedt vil fungere som sportssjef fra nå av, men stillingen skal lyses ut, fortsetter styrelederen.

Branns styre hadde møter både søndag og mandag. Blant annet ble de forelagt en evaluering fra Norsk Toppfotballsenter.

– Styret har i kveldens møte blitt forelagt alle rapportene fra den siste ukens evalueringer. Søndag hadde de også grundige samtaler med hovedtrener Rikard Norling. I tillegg har eksterne aktører bidratt, sier Barmen.

I forrige uke ble det også kjent at Brann hadde hatt samtaler med Robert Hauge om å bli assistenttrener i Brann.

Publisert: