Oftedal etter prestisjekåring: – Fikk høre at jeg var for liten

Håndballspiller Stine Bredal Oftedal (29) fikk forrige uke en plass på Forbes-kåringen over betydningsfulle idrettspersoner under 30. Hun er glad for å være et forbilde for mindre og hurtige spillere.

PÅ PRESTISJELISTE: Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal er inkludert på prestisjefull Forbes-liste.
  • Ida Høidalen, VG
Publisert Publisert

– Det var veldig overraskende og litt overveldende. Det er så mange andre idretter å ta av, og når de i tillegg havnet på meg var det utrolig gøy og stort, sier Stine Bredal Oftedal til VG.

Forrige uke kom nyheten om at hun er inkludert på Forbes’ liste over betydningsfulle idrettspersoner under 30 år i Europa. I forklaringen står det at Oftedal er «fremtredende i en generasjon av håndballspillere som står for hurtighet og dynamisk spill fremfor størrelse og fysikk».

Les også

OL-sultne Mørk snakker ut om skaden: – Jeg ble veldig redd

Den 168 cm høye playmakeren er glad for å inspirere utøvere uansett størrelse. I fjor ble hun kåret til verdens beste håndballspiller.

– Jeg fikk høre at jeg var for liten til å bli back da jeg var yngre, det var flere som sa det. Det føler jeg er en ting som trenere og forbund ikke tenker om på samme måte lenger. Og det synes jeg er utrolig kult, sier Oftedal, som imponerte da Norge tok EM-gull i desember:

Hun legger til at hun synes noe av det beste med håndball som sport er at den har behov for ulike spillertyper.

– Jeg synes noe av det kuleste er at det trengs et mangfold. Du kan bli skikkelig god om du er liten og rask, og du kan også bli vanvittig god om du er stor og har andre spisskvaliteter. Håndball åpner opp for et mangfold av kroppsfasonger og det synes jeg er en veldig god ting, sier hun og fortsetter:

– Det handler selvfølgelig om å være i form og at du må være veldig god på noe. Og helst mye. Men jeg synes det er en veldig kul del av det.

Les også

Norge klare for Tokyo-OL: – Den beste følelsen i hele verden

Det norske landslaget har for lengst vist at en hurtig spillestil har kommet for å bli, spesielt med backrekka bestående av Oftedal, Nora Mørk (167 cm) og Veronica Kristiansen (175 cm) som slo gjennom i 2014.

Oftedal forteller at det ikke var like mange mindre playmakere å se opp til da hun vokste opp, men at det selvfølgelig var noen.

– Men jeg føler kanskje det er litt mer vanlig nå. Og at den rekke vi slo gjennom med i 2014 kanskje har vært med på å drive det litt frem. Det synes jeg er utrolig kult, avslutter Oftedal.

Publisert
  1. Håndball
  2. Stine Bredal Oftedal
  3. Kvinnelandslaget håndball
BT anbefaler

Har kjøpt Tollboden: – Det blir ikke kebab her, altså

Etter å ha huset tollere i 260 år, er Tollboden på Nordnes solgt og blir pusset opp. Dette er de nye eiernes planer for et av Bergens mest historiske bygg.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Dei sat i baksetet då foreldra døydde

  2. Seks hurtigtester var positive. PCR-testene var negative.

  3. Nå kan det også gå mot slutten for fylkeslaget

  4. Spelhaugen stengt ut dagen: – Vent til mandag

  5. – Viktig at trenere og foreldre er klar over den store betydningen dette har

  6. Fleire barn slit med vekta under pandemien. Legen har fem klare råd.