Romania-sjefen: – Vi er ikke redde for coronasmitte

BUCURESTI (VG) Romanias landslagssjef Mirel Rădoi (39) ser ingen problemer med at det norske fotballandslaget stiller til kamp til tross for at Omar Elabdellaoui (28) ble smittet.

FORTSATT I NORGE: Foreløpig får ikke Erling Braut Haaland og de norske spillerne reise til Romania. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

 • Arilas Berg Ould-Saada, VG
Publisert Publisert
 • Etter denne saken ble publisert, er det blitt klart at Norges kamp mot Romania er avlyst og at NFF nå jobber med et «nødlandslag» til kampen mot Østerrike onsdag.

– Nei, vi er ikke redde for coronasmitte. Vår eneste tanke er at vi har en sterk motstander foran oss, og at vi må heve nivået slik at vi ikke opplever det som skjedde i Oslo (norsk 4–0-seier). Vi må revansjere oss for vår egen del, for de rumenske journalistene og får fansen. Det er vår eneste tanke, sier Rădoi til VG.

Lørdag formiddag meldte Norges Fotballforbund at de må utsette reisen til de planlagte Nations League-kampene mot Romania (søndag) og Østerrike (onsdag), ettersom Helsedirektoratet mener det bryter smittevernreglene å reise etter at Omar Elabdellaoui testet positivt på coronaviruset fredag.

Norges trening og pressekonferanse på Arena Națională i Bucuresti er avlyst, men Romania trener som planlagt lørdag ettermiddag. Før treningen stilte trener Rădoi og spilleren Alexandru Maxim til pressekonferanse.

– Tankene våre handler ikke om hvor mange norske spillere som er smittet eller om det blir noe problem for oss. Vi fokuserer på kampen i morgen. Jeg vet at de ikke kommer i kveld til Bucuresti, men jeg håper de kommer i morgen, for jeg tror alle ønsker å spille denne kampen. Vi er ikke bekymret for at en nordmann er smittet. Disse problemene finnes over hele verden, og jeg mener vi kun trenger å fokusere på kampen og våre ting, sier Maxim.

Publisert
 1. Herrelandslaget fotball
 2. Romanias herrelandslag fotball
 3. Nations League
 4. Fotball
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Rektor ber foreldre følge mer med på hva barna gjør om kvelden

Rektor Stein Larsen ved Sandgotna skole har satt inn ekstra tiltak.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Far og to tenåringer tatt av skred. – De er i god behold.

 2. Tre nye smittede i Kvam – skal vurdere lokal forskrift i kveld

 3. – Sammenliknet med glansbildet vi ble presentert, er dette noe helt annet

 4. Politiet: – Trailer kjørte seg fast i Grimesvingene

 5. Han var tyskernes farligste etterretningsmann i Bergen. Så forsvant han.

 6. Reagerer på festingen: – Kan få alvorlige konsekvenser