Weng har det verste startnummeret: – Jeg hadde ikke sjans

BEITOSTØLEN (VG) Therese Johaug (32) startet 30 sekunder bak Heidi Weng (29), etter seks kilometer var det «game over». Johaug stakk. Søndag har Weng startnummeret foran suverene Johaug igjen.

SJANSELØS: Etter seks kilometer stakk Therese Johaug fra Heidi Weng etter at hun hadde hentet henne inn med 30 sekunder på 10-kilometeren lørdag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Det var ganske greit å ligge bak da vi staket, men jeg orket rett og slett ikke, sier Weng til VG etter 10-kilometeren fredag.

Hun gikk i ryggen på Johaug inne på stadion til runding etter halvgått løp, men så satte 32-åringen fra Dalsbygda opp tempoet enda mer. Da var det farvel til Weng, som ble nummer tre, ett minutt og 12 sekunder bak.

– Det var litt kjipt å gi seg så lett, jeg pleier ikke å gjøre det, men jeg hadde ikke sjans, sier Weng.

Les også

Treneren fikk Johaug ut av trøbbel: – Jeg gråt og gråt og gråt

Weng har hengt i ryggen på Johaug flere ganger.

– Det er ikke ofte jeg slipper. Når det er sånt føre så burde det vært fordel å være bak og ganske lett å ligge bak. Det er ikke ofte jeg føler det sånn, sier 29-åringen.

Weng startet 30 sekunder foran Johaug lørdag. Søndag har hun startnummeret foran Johaug igjen når de skal gå 10 kilometer friteknikk.

Startlistene er basert på FIS-punktene, derfor blir det sånn to dager på rad.

HØRER PUSTEN I NAKKEN: Therese Johaug nærmet seg kjapt Heidi Weng under 10-kilometeren klassisk på Beitostølen lørdag.
Les også

«Ukjente» Gunnulfsen knuste alle – uaktuell til verdenscupåpningen

Langrennssjef Espen Bjervig var tidligere landslagsløper. Han mener det kan være både og å ha den beste løperen jagende 30 sekunder bak fra start.

– Man kan velge en offensiv variant og få veldig bra heng i ryggen på turen. Men ofte henger man for lenge, og da blir det tungt. Det er når du blir gått fra det blir psykisk tungt, sier Bjervig.

Får feil følelse

Hadde Weng klart å henge i ryggen til Johaug til mål hadde hun blitt nummer to. Men da hun slapp gikk sekundene fort. Helene Marie Fossesholm tok 2.-plassen, 58,9 sekunder bak Johaug.

– Man føler ikke det er et løp med tredje beste tid og god prestasjon når man blir gått fra sånn, sier Bjervig.

Det svenske stjerneskuddet Linn Svahn mener Johaug vil være sjanseløs mot svenske Frida Karlsson og Ebba Andersson. Johaug svarte sånn:

Weng tok det med et smil og forklarte at hun har gått lite på ski.

– Jeg er en av dem som trenger mest skigåing for å komme i gang. Det er ingen unnskyldning, men jeg trenger litt tid, sier 29-åringen.

Espen Bjervig mener det er bare å ta startnummeret foran Johaug som en fin mulighet.

– Nå er Heidi forberedt på det, og jeg tror hun klarer å henge lenger søndag, sier Bjervig.

PS! Silje Theodorsen, som startet ett minutt foran Johaug, ble også tatt igjen av vinneren før målstreken.

Publisert: