Jostein Flo slutter som sportssjef i Strømsgodset etter 25 år i klubben

I et avskjedsbrev meddeler sportssjefen at han gir seg i klubben, men hevder at det ikke har noen direkte sammenheng med saken rundt hovedtrener Henrik Pedersen.

LANGVARIG STRØMSGODSET-LEDER: Jostein Flo gir seg i eliteserieklubben fra Drammen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Jeg har elsket dette livet, og jeg vet ikke om noe annet enn å stå i front for mitt kjære Strømsgodset. Jeg ville ha gjort det samme om igjen, skriver Flo.

Jostein Flo har vært i klubben siden 1996. Han la opp som fotballspiller i 2002.

Les også

Henrik Pedersen ferdig i Strømsgodset: – Sterkt uenig og kritisk

Han skriver videre at dette ikke har noen direkte sammenheng med at trener Henrik Pedersen fredag var ferdig i klubben. Klubben mottok i slutten av februar varsel mot treneren som inneholdt anklager om rasisme.

– Min fratredelse har ingen direkte sammenheng med innholdet i saken omkring Henrik Pedersen, men det har en sammenheng i den forstand at Strømsgodset fra og med mandag skal begynne arbeidet med å finne en ny hovedtrener. Vi kan vel si at en ny epoke i Strømsgodset begynner mandag, skriver Flo.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen er klar på at det nå er usikre tider for Strømsgodset.

– Det er alt annet enn optimalt. Det virker til å være det totale kaoset i Drammen for øyeblikket og jeg vet ikke om det roer seg med det første. Jeg vil gå så langt å si at det er krise i Drammen. Nå er jeg veldig spent på hvordan det vil gå med Strømsgodset denne sesongen, sier Mathisen.

Les også

Varslerens advokat reagerer på Flos tidsbruk

– Henrik Pedersen er fullt mulig å erstatte, men Jostein Flo er en mye verre mann å erstatte. Det er et mye større tap for Godset enn hovedtreneren, mener Mathisen.

Sportssjefen er ansvarlig for den langsiktige tenkningen sportslig og har hovedansvaret når det skal finnes ny hovedtrener. Jesper Mathisen er tydelig på at klubben står dårlig stilt foran serieåpningen – som er planlagt til andre helgen i mai.

– Det må være verdens dårligste timing å fratre som sportssjef én måned før seriestart og når du skal finne en ny hovedtrener, sier Mathisen.

Det ble i slutten av februar levert et varsel mot Henrik Pedersen der det ble fremsatt anklager om rasisme. Mandag ble det klart at han fikk fortsette etter en intern utredning. Misnøye rundt utredningen førte til møter mellom styreleder og spillerne. Spillergruppen var ikke fornøyd med hvordan saken ble håndtert.

Onsdag og torsdag kveld var styret samlet til videre møter for å diskutere saken. Fredag kom de til en ny avgjørelse. Henrik Pedersen var ferdig i Godset.

– Dette var ikke en exit jeg ønsket. Jeg er sterkt uenig og kritisk til både anklagene som er fremført, og til selve prosessen som er gjennomført. Det føles trist og meningsløst å forlate Strømsgodset og «drengene» på denne måten, sa Pedersen i pressemeldingen.

Les også

Syv Godset-spillere har varslet NISO om rasisme fra Pedersen

Daglig leder i klubben, Dag Lindseth Andersen, takker Flo for innsatsen for klubben gjennom 25 år.

– Jeg vet ikke om noen annen person som har hatt en så lang karriere på det aller høyeste nivået i norsk toppfotball, sier Lindseth Andersen i pressemeldingen.

Strømsgodset skriver i pressemeldingen at hverken klubbens ledelse eller Flo vil være tilgjengelig for kommentar om avgangen før mandag formiddag.

Strømsgodsets sportssjef var gjest hos VGTV i vinter:

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Lillestrøm95131614216
5Sarpsborg 089432118315
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk