«Mini» skeptisk til Tettey-overgang: – Usikker på signalet man sender

Tidligere Rosenborg-helt Jahn Ivar «Mini» Jakobsen mener Alexander Tettey (35) isolert sett er en strålende signering for Rosenborg, men er likevel betenkt.

GUTTA KRUTT: Trønderne Per Ciljan Skjelbred, Markus Henriksen og Alexander Tettey er nå alle tilbake i Rosenborg etter flere år i utlandet. Ole Selnæs bakerst er fortsatt i Kina.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Onsdag ble det klart at midtbanespilleren Tettey vender hjem til Rosenborg etter mange år i utlandet. Han har signert en kontrakt ut sesongen. Tidligere har Rosenborg også fått hjem midtbanespillerne Markus Henriksen (28 – også blitt lansert som forsvarsspiller) og Per Ciljan Skjelbred (33).

– Man får en viss alder på den midtbanen nå. Skjelbred og Tettey er helt strålende å få tilknyttet i klubben, men man har et stortalent i Edvard Tagseth som har store ambisjoner om å spille på den midtbanen. Jeg er usikker på signalet man sender ved at spillere på tampen av karrieren kommer hjem, sier «Mini» til VG.

Les også

Tettey klar for Rosenborg: – Skrevet i stjernene

Han lurer på hvordan man skal fordele midtbaneplassene mellom Tettey, Skjelbred, Henriksen, Tagseth, Vebjørn Hoff, Anders Konradsen og Kristoffer Zachariassen.

– Tettey er en kjempemann. Isolert sett er det er strålende signering, men jeg ville kanskje heller satset på Tagseth. Nå har du seks-syv klassespillere som skal kjempe om tre plasser. Jeg antar man ikke henter Tettey for at han skal sitte på benken. Jeg er spent på hvordan Hareide løser dette.

ERFARING: Alexander Tettey tar med seg mye erfaring fra tiden i Norwich. Her mot Marcus Rashford og Manchester United.

Birger Løfaldli, Adressa-kommentator, mener overgangen er en kjempenyhet for fansen.

– Jeg tror dette er veldig populært. Han er utvilsomt en ressurs. Jeg er litt spent på hvor mye han vil bidra og på hvilken måte. Men på kort sikt bør det være et godt grep, sier Løfaldli.

Han forventer at Tettey vil være med å sette standarden i Rosenborg etter mange år i utlandet.

– Men det er noen spørsmål om motivasjonen hans til å spille i norsk fotball. Han har vært lunken til kunstgress, sier Løfaldli.

I likhet med «Mini» er Løfaldli litt usikker på hvordan attraktive, unge spillere tenker om at RBK henter tidligere profiler hjem.

Les også

Henriksen kan være ferdig på landslaget: – Rosenborg er mitt fokus

– Det er et interessant poeng rundt overgangspolitikken til Rosenborg. Nå henter de hjem en tredje proff på kort tid, som primært er midtbanespiller. Jeg lurer hva Edvard Tagseth og andre unge talenter i Norge tenker når disse spillerne kommer tilbake.

– Du venter ikke at Ole Selnæs også er på vei?

– Hehe. Det kan skje, og det kan være riktig det. Men man må se på sammensetningen av stallen, svarer Løfaldli.

Rosenborg-trener Åge Hareide peker på at det skal spilles mange kamper på kort tid og at det derfor er viktig med en bred tropp.

– Når vi fikk beskjed om at han skulle hjem til Trondheim, var det naturlig å ta kontakt. Jeg kjenner han veldig godt som spiller og menneske. Han har veldig gode egenskaper som vil tilføre oss mye. Han har vært proff på et høyt nivå lenge, sier Hareide.

– Nå har du fått hjem Tettey, Per Ciljan Skjelbred og Markus Henriksen fra utlandet. Hva betyr det?

– Veldig mye. De har vært ute en stormnatt før. Det blir veldig viktig å få dem på garderoben og på trening. De vil sette standarden. Det har jeg ønsket, sier Hareide.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk