Kristoffersen om fiaskostarten: – Jeg har ikke glemt å stå på ski, tror jeg

Alpint-VM er rett rundt hjørnet og den regjerende verdensmesteren Henrik Kristoffersen (26) har aldri hatt en dårligere sesongstart i storslalåm i verdenscupen.

SKUFFET: De første storslalåmrennene i årets sesong har ikke gått som planlagt for Henrik Kristoffersen. Her fra et renn i Madonna di Campiglio i desember 2020.
  • Sebastian Melsom Johansen, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Det har blitt kjørt fire storslalåmrenn i verdenscupen så langt og Kristoffersen har levert plasseringer helt ned til 22. plass. Dette er hans dårligste plassering siden desember 2014, hvor han kom på 27. plass.

– Mye av det sitter i hodet. Hvis selvtilliten er borte, er det vanskelig å treffe på timingen, forteller alpinstjernen til VG.

Kristoffersen vant sitt første storslalåmrenn i verdenscupen i Meribel, i 2015, og har siden vært en av de beste løperne i verden.

Denne sesongen har det derimot vært en annen versjon av gutten fra Rælingen vi har vært vitne til. Han startet sesongen med en femteplass i Sölden, men etter det har prestasjonene vært fraværende i storslalåm.

I de neste to rennene i Santa Caterina, nådde Kristoffersen sitt bunnpunkt i grenen han er regjerende verdensmester i, så langt denne sesongen. Der noterte han seg med en 22. og en 12. plass.

– Jeg trente lite storslalåm før Santa Caterina, noe som resulterte i dårlige plasseringer. Det var selvfølgelig veldig skuffende, forteller han.

Les også

Atle Lie McGrath sikret karrierens første pallplass

Men nedturen var ikke over der. I Alta Badia leverte han enda et resultat under pari i storslalåmen. Kristoffersen noterte seg med en 15. plass og er helt nede på 12. plass sammenlagt i storslalåmcupen.

Kristoffersen har aldri kommet dårligere 9. plass sammenlagt i storslalåmcupen, de årene hvor han har kjørt fult sesong.

i 2013 fikk riktignok Kristoffersen notert seg med ett storslalåmrenn og kom på 41. plass sammenlagt.

Herrene sitt storslalåmrenn i VM er lagt til 19. februar, noe som gir Kristoffersen dårlig tid på å komme i form med det tette programmet som står foran han i verdenscupen.

Han forteller at han likevel har klart å klemme inn et par treningsøkter etter nyttår.

– Nå har jeg hatt to storslalåmøkter med litt forskjellig fokus. Første økta var det å finslipe teknikken og neste økt var fokuset på å få opp farten.

Les også

Dobbelt norsk da Henrik Kristoffersen kjørte seg opp fra 12. plass til seier

Kristoffersen har troen på at han skal kunne heve nivået sitt inn mot VM og drar frem slalåmrennet i Madonna di Campiglio som eksempel.

– Nivået mitt kan jeg heve ganske fort, det har jeg bevist før. I Madonna lå jeg 1,25 sekund bak Sebastian og klarte å snu det til seier i andreomgang.

– Jeg har ikke glemt å stå på ski, tror jeg.

Alpinttalentet forteller at han også har brukt en del tid på videoanalyse den siste tiden, noe han har troen på at skal være med på å hjelpe han med å komme på det nivået som trengs.

Neste storslalåmrenn kjøres i Adelboden på fredag. Rennet ser du på TV2.

Publisert
  1. Vintersport
  2. Alpint
  3. Henrik Kristoffersen

Mest lest akkurat nå

  1. Her samlet borger­skapet seg til «mat- og drikkeorgier»

  2. – Noregs største politiske de­mon­stra­sjon er avlyst. Ei av­gjerd av historiske dimensjonar.

  3. Vil sjekke tilregnelighet: – Viktig å kartlegge hans psykiske helse

  4. – Bra med kø på Flesland

  5. Trøbbel med trafikklys: – Kilo­meter­lange køar

  6. – Ekkelt at naboen min har slike holdninger