Engelske medier: Aston Villa vurderer U23-spillere mot Liverpool

Flere A-lagsspillere i Aston Villa har fått påvist smitte av coronaviruset – dagen før Liverpool venter i FA-cupen. Gary Lineker tviler på om fotballen klarer å håndtere situasjonen de neste ukene.

SMITTEUTBRUDD: I Aston Villa, her kaptein Jack Grealish og manager Dean Smith.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Det er ikke kjent hvem i troppen til Aston Villa som har blitt smittet, men klubben skriver på egne hjemmesider at det er «betydelig» smitteutbrudd og gjelder et «stort antall».

Torsdagens trening ble avlyst grunnet smitten. Aston Villa har også stengt treningsanlegget Bodymoor Heath. Også Burnley har smitte i troppen.

Torsdag kveld opplyser Det engelske fotballforbundet (FA) at en endelig avgjørelse om kampen spilles vil bli tatt fredag.

Flere britiske medier, deriblant BBC, The Telegraph og Sky Sports melder sent torsdag kveld at Aston Villa håper å få gjennomført kampen, og at de planlegger å bruke U23-spillere for å unngå en utsettelse. Det avhenger imidlertid av om nok spillere tester negativt for viruset før kampen.

Planen om å bruke yngre spillere er imidlertid ikke blitt bekreftet fra offisielt hold, og fortsatt er det usikkert om kampen i det hele tatt vil bli spilt.

Villa, som sist spilte mot Manchester United fredag (1–2-tap), skriver at det pågår diskusjoner mellom klubbens medisinske avdeling, det engelske fotballforbundet (FA) og Premier League. The Athletic skriver at det er usikkert om kampen mot Liverpool fredag blir spilt.

Smittetrøbbel i England

Tidligere denne uken testet rekordmange i Premier League positivt på coronaviruset.

Les også

Ny smitterekord i Premier League

Det ble oppdaget 40 nye tilfeller fra forrige ukes prøver. Mellom 28. og 31. desember ble det levert 28 positive prøver. Everton-Manchester City, Tottenham-Fulham og Burnley-Fulham ble utsatt forrige uke.

Det har tidligere vært spekulert i om Premier League burde eller kunne ta en pause på grunn av smittesituasjonen som har preget engelsk fotball den siste tiden. Dette ble avfeid av Premier League som slo fast at de hadde tillit til ligaens regler. En av dem som frykter at det likevel kan bli en pause, er England-legende og Match of the Day-programleder Gary Lineker.

– Det ser ut som Aston Villas cupkamp mot Liverpool utsettes på grunn av smitteutbrudd i Villa-leiren. Jeg frykter fotballen kommer til å bukke under i løpet av de kommende ukene, skriver Lineker på Twitter.

Torsdag ettermiddag opplyste Burnley-manager Sean Dyche at også de har coronasmitte i troppen. Men enn så lenge spiller laget kamper som planlagt.

– Vi har et par tilfeller, og det vil påvirke oss de neste dagene. Sannsynligvis vil det påvirke oss i de to neste kampene. Vi skal testes igjen fredag, og så får vi se hva det fører med seg, sa Dyche ifølge blant andre Burnley Express-reporteren Chris Boden.

Manchester City har vært hardt rammet av viruset den siste tiden, og det ble onsdag meldt om tre nye smittetilfeller i troppen. Tross dette møtte de Manchester United i ligacup-semifinale senere på dagen, og vant 2–0:

Vil unngå terminliste-krøll

Tidligere torsdag ble det kjent at lørdagens FA-cup-kamp mellom Southampton og Shrewsbury Torn er utsatt etter flere smittetilfeller hos sistnevnte. Wayne Rooneys Derby sliter også med mye smitte, og Derby har varslet at de vil stille med juniorer og rekrutter mot Chorley i FA-cupen lørdag.

Ifølge Sky Sports har Det engelske fotballforbundet (FA) bedt klubber om å stille til kamp dersom de har 14 friske spillere, også om de må bruke juniorspillere. Dette ettersom de ønsker å unngå at flere kamper utsettes, da dette kan skape krøll for en allerede tettpakket terminliste.

Sky Sports skriver også at ingen klubber skal måtte automatisk tape en kamp dersom de er rammet av coronaviruset. Hvert enkelt tilfelle vil undersøkes av FA, skriver kanalen.

Flere Premier League-spillere har fått kritikk for brudd på ligaens retningslinjer. Manchester Citys Benjamin Mendy holdt en nyttårsfest, mens Tottenham-spillerne Erik Lamela, Giovani Lo Celso og Sergio Regullion, samt West Hams Manuel Lanzini fikk kritikk for det samme. Spillerne har siden beklaget dette.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal20162245172850
2Manchester City21143453213245
3Manchester United2113353426842
4Newcastle United211010134122240
5Tottenham Hotspur22123741311039
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk