Skademareritt for Glimt – Sørli mister resten av sesongen

Bodø/Glimts Sondre Sørli fikk mandag beskjeden han og klubben fryktet – korsbåndet på det venstre kneet har røket.

PLAGET MED SKADER: Sondre Sørli (midten) er ute resten av sesongen). Ola Solbakken (t.h.) er sannsynligvis ute i hele juli – og kan miste viktige kvalifiseringskamper til Champions League.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Høyrevingen skadet seg mot Stabæk sist uke. Nå bekrefter Sørli selv og klubblege Morgen Sørgård overfor Avisa Nordland at det dreier seg om et avrevet korsbånd. Dermed er han ute resten av sesongen.

– Det er ikke så mye mer å si. Jeg skal komme tilbake igjen på raskest mulig tid, sier han til avisen.

Sportslig leder i Bodø/Glimt, Aasmund Bjørkan, bekrefter også skaden til VG.

– Det er en brutal beskjed først og fremst for Sondre, men også for oss. Han har gjort en god jobb og vokst fra kamp til kamp. Det er bare leit dette her, sier Bjørkan til VG som sier at målet nå er å få 25-åringen klar til seriestart 2022.

Han forteller at klubben og spillergruppen nå gjør det de kan for å ta vare på 25-åringen som nettopp fikk den nedslående beskjeden. Avisa Nordland har også publisert bilder av lagkameratene Hugo Vetlesen og Joshua Smits som ga Sørli en klem etter beskjeden. Der kommer det også frem at Smits skulle kjøre Sørli hjem ettersom han selv ikke kan kjøre på grunn av skinnen han har fått på beinet.

Klubblegen bekrefter også til VG at det er det fremre korsbåndet på Sørli som har røket. Han forteller at klubben har klargjort for operasjon i Drammen i neste uke.

I tillegg til Sørli-skaden er også Ola Solbakken ute med en skulder som gikk ut av ledd. Sørli mister åpenbart kvalifiseringskampene til Champions League mot Legia Warzawa 7. og 14. juli. Solbakken går også glipp av de kampene.

– Det er artige kamper for klubb og spillere. Vi skulle selvfølgelig hatt alle tilgjengelig til det, men vi må forholde oss til verden slik den er. At de er ute betyr at andre får muligheten. Vi må bare forberede laget på det som kommer både i serien og Europa, sier Bjørkan.

Sørgård forteller at Solbakken skal under kniven kommende onsdag og håpet er at kantspilleren skal være tilbake på banen seks til tolv uker etter operasjonen.

Han trekker frem Lasse Nordås som et eksempel på en som kan løse det. Han fikk sin første kamp fra start i Stabæk-kampen hvor Sørli ble skadet. Da som venstrekant i det klassiske 4–3–3-systemet.

– De jobber hardt for hverandre og det er laget som gjør det mulig for enkeltspillerne å skinne. Vi har fortsatt et godt lag med gode spillere som kan løse de rollene, sier den sportslige lederen.

– Vil dere erstatte Sørli i det kommende overgangsvinduet i august?

– Det er alltid bevegelse, og det er naturlig å tenke at vi må forsterke oss på kantrollen. Vi i Glimt jobber alltid med logistikken men nå må vi rette fokuset mot de kommende kampene med de spillerne vi har tilgjengelig her.

VG oppdaterer saken.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Lillestrøm24135641281344
4Rosenborg24127550341643
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk