Sundby tilbake etter ryggtrøbbelet – Golberg vant sekundstrid

Martin Johnsrud Sundby har fryktet at ryggplagene kan sette stopper for karrieren. Søndagens prestasjon ble kalt et håp for Røa-løperen.

HAR SLITT: Martin Johnsrud Sundby var på sporet av gammel form på Natrudstilen søndag.
 • Nils Mangelrød, VG
Publisert Publisert

Sundby ble nummer 11 under Norgescup-rennet, nesten 35 sekunder bak vinneren Pål Golberg. Men det var et positivt resultat etter katastrofal start på Beitostølen for to uker siden.

– Et stort steg i riktig retning. På Beitostølen så det mørkt ut. Nå er det håp, sier NRK-ekspert Torgeir Bjørn om Sundbys løp.

Rennet ble vunnet av Pål Golberg etter sekundstrid. Sjur Røthe gikk først i mål 2,7 sekunder foran Martin Løwstrøm Nyenget. Men fem startnummer bak kom Pål Golberg og avgjorde rennet med en differanse på fire sekunder ned til Røthe. Nyenget endte på tredjeplass.

Les også

Weng slo tilbake etter fiaskohelg: – Jaaaa!

– Det er dritt å vite at man ligger tre sekunder foran Sjur. Du vet at han kan gå og gå, sier Golberg som imidlertid kunne glede seg over at han klarte å avgjøre duellen mot lagkameraten.

– Det har vært en sjelden bra oppkjøring, men jeg røk på en bihulebetennelse for Beitostølen, sier Golberg som fikk en nedtur i verdenscupåpningen.

Sjur Røthe ser nå selv at det kan bli kun verdenscuprenn i Falun på ham, utenom nasjonale renn, før VM. Sammen med Golberg har han ladet opp til rennene på Natrudstilen på hytta i nærområdet.

Les også

Stortalentet Amundsen banket Klæbo: Skuffet over verdenscup-nei

Men det var Sundby var det store spørsmålstegnet i det 15 kilometer lange rennet i klassisk under Norgescupen på Natrudstilen søndag. Han har slitt voldsomt med ryggplager i sesongstarten, noe som ifølge skiløperen selv truer karrieren hans.

Søndag var det imidlertid en helt annen Sundby som var tilbake i løypene, da hanvar med å prege rennet fra start.

Halvveis i rennet lå han på sjette plass 7,9 sekunder bak Nyenget, som da ledet rennet. På de neste fem kilmetertne tapte han rundt 15 sekunder. I mål skilte det ytterligere 12 sekunder til teten. Det har spesielt vært utover i rennet at ryggplagene har meldt seg.

Les også

Ustjugov sliter med ettervirkninger av coronaviruset: – Fortsatt ikke frisk

På Beitostølen var det mørkt for Sundby da han forsvant fra stadion uten å si et ord lørdag etter 40. plass på 15 kilometer klassisk. Dagen etter gjorde han seg klart til revansje i skøyterennet. Men det endte enda verre, da han brøt. Grunnen er de alvorlige ryggproblemene i korsryggen som han ser på som problemer som kan avslutte karrieren.

– Dette er det samme som skjedde i fjor. Jeg har kjempeproblemer med korsryggen. Det er som kniver i ryggen. Vi går i blinde akkurat nå, sa Sundby til VG.

Skiløperen, som ikke ble tatt ut på landslaget denne sesongen, har friplass til 15 kilometer i VM fordi han er tittelforsvarer på distansen.

Publisert
 1. Langrenn
 2. Vintersport
 3. Martin Johnsrud Sundby
 4. Sport
BT anbefaler

Nå blir dette skipet et vanlig syn i Bergen: – Vi gleder oss til å vise det frem

Hurtigruten blir ikke det samme fra 12. desember. Nå blir det nytt navn, noen nye skip og delvis batteridrift.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. – Det er helt ekstremt

 2. Friheten singel­livet har gitt meg, har rett og slett vært for verdifull

 3. Rødt skal ha nytt møte om bybanesaken

 4. Slo ned brannen i Morvik

 5. Brann-styret vil vurdere å selge deler av Stadion: – Har fått konkret bud

 6. Desse bydelane har mest smitte