Ancelotti røper King-trøbbel: – Han har hatt et lite problem

Everton-angriper Joshua King (29) har fått lite spilletid under Carlo Ancelotti (61). Stjernemanageren forteller at nordmannen har slitt med en ryggskade den siste tiden.

SJELDEN OPPTREDEN: Joshua King fikk spille seks minutter mot Tottenham i april. Landslagsspilleren har vært lite å se på fotballbanen i Everton-drakt.
 • Herman Folvik, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Han har hatt et lite problem i ryggen, så han har ikke kunne trent ordentlig. Han var tilbake i dag etter to dager av, sier Ancelotti til VG på fredagens pressekonferanse før laget Everton møter Aston Villa lørdag kveld.

Joshua King ble hentet til Everton fra Bournemouth i januar og har kontrakt ut sesongen. Men King har fått svært lite spilletid. I mars og april har det totalt kun blitt 56 minutter.

– Formen hans er ganske god. Han har ikke fått spille mye på grunn av mine taktiske avgjørelser. Vi har mange ulike alternativer, sier Ancelotti og fortsetter:

– På trening er han absolutt «okey». Han er veldig seriøs og veldig profesjonell.

– Hva kan du si om mulighetene hans for å bli i Everton neste sesong?

– Vi må snakke sammen etter sesongen. Da skal vi prate om han kan bli her og få en ny kontrakt med oss, eller ikke. Vi må ta en avgjørelse etter sesongen, svarer italieneren.

Da King ble hentet inn i januar, sa Ancelotti at de hadde sett etter en spillertype som King lenge og at de også ved tidligere overgangsvinduer så på mulighetene for å sikre seg landslagsspissen.

PROFIL: Evertons Carlo Ancelotti er en av verdens mest berømte managere.

Ancelotti har brukt Richarlison og Dominic Calvert-Lewin som sitt foretrukne spisspar. King har fått få sjanser på topp, og heller blitt brukt på kanten de gangene han har spilt for Everton.

Ancelotti har en av de mest imponerende fotballtrener-CV-ene med bakgrunn fra Napoli, Bayern München, Real Madrid, PSG, Chelsea, Milan, Juventus og Parma. Han har vunnet Champions League tre ganger.

King var seks år i Bournemouth før overgangen til Everton i vinter. Blåtrøyene fra Merseyside kjemper for å skaffe seg en Europa-plass neste sesong.

Publisert
 1. Carlo Ancelotti
 2. Joshua King
 3. Everton FC
 4. Fotball
BT anbefaler

Slik ville streiken rammet Bergen

To skoler kan bli helt stengt. Også sykehjem, helsestasjoner og bibliotek vil bli påvirket. Se listen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Ettermiddagsrushet: Her er det mest kø

 2. – Første og siste gang jeg synger på Festspillene

 3. Etterforsker om drapsforsøk kan ha vært nødverge

 4. Varsler «øl-streik»

 5. – Du ble ikke bare familien sin solstråle, men mange andre sin solstråle også

 6. Vil endre namn på fem bybanestopp - sjå lista her