Schumacher raste mot lagkameraten: – Vil han drepe oss?!

Helt bak i feltet holdt Nikita Mazepin og Nick Schumacher på å kollidere – i kamp om en bortimot betydningsløs 13. plass.

IKKE IMPONERT: Mick Schumacher, til høyre, sendte en verbal nesestyver til lagkameraten Nikita Mazepin. Her er de to fotografert sammen før sesongstart.
 • Jens Friberg, VG
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Ærlig talt, hva i all verden var det der? Seriøst! Vil han drepe oss?! sa en tydelig forbannet Mick Schumacher etter målgang i Aserbajdsjans Grand Prix.

Mens Sergio Perez kjørte inn til seier for Red Bull etter Max Verstappens dramatiske krasj og Lewis Hamiltons bremsesvikt under re-starten av løpet, kjempet de to Haas-førerne om 13. plass og egen prestisje.

Helt på oppløpssiden forsøkte tyskeren å kjøre forbi sin russiske lagkamerat, som så ut til å gjøre et utfall mot høyre for å blokkere lagkameratens rute.

Schumacher kom seg forbi og tok 13. plassen med 73 tusendelers margin, men virket mest fokusert på å gestikulere mot sin omstridte lagkamerat.

Les også

Verstappen-krasj og Hamilton-drama i utrolig Formel 1-avslutning: – Sinnssykt!

– Jeeeeesus! skriver Autosport-reporter Luke Smith om hendelsen på Twitter.

– Dette er utrolig av Mazepin. Så farlig, følger hans kollega Nate Saunders opp med.

Schumacher og Mazepin er begge i sin aller første Formel 1-sesong for det klart svakeste laget: Haas. I påvente av nye regler fra og med neste sesong, har de valgt å nedprioritere årets sesong og det synes på resultatlistene.

– Vi har renset luften. Det var noen misforståelser, men nå er alt i orden, sier Haas’ teamsjef Günther Steiner ifølge motorsport.com.

PÅ SPORET AV EN 15. PLASS: Lewis Hamilton tok teten, men klarte ikke svingen. Etter restarten to runder før mål havnet briten bak i køen.

Schumacher er sønn av den syvdoble verdensmesteren Michael, mens Mazepins oligark-far Dmitrij har slått seg opp i kunstgjødselbransjen. Det er pengene fra sistnevnte geskjeft som finansierer sønnens startplass i Formel 1-sirkuset.

Søndagens løp i Baku ble dramatisk også av andre årsaker. På vei mot en suveren seier, punkterte Max Verstappen med fire runder igjen.

Etter omstarten var det Lewis Hamiltons tur til å trøble, ettersom han trøblet med teknikken og dermed endte uten poeng.

Publisert
 1. Formel 1
 2. Max Verstappen
 3. Mick Schumacher
 4. Oligark
BT anbefaler

Etter samtalen med Nav dro Emely til nærbutikken. Siden har hun vært der.

Mens dagligvarebransjen sliter med å få tak i folk, fant kjøpmann Håvard Standnes Glosvik løsningen gjennom Nav.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Flere mot én i slagsmål på Engen: En person i arrest

 2. Med ny teknologi vil han løysa både straumkrisa og klimakrisa

 3. «Her er de syv viktigste årsakene til Branns fantastiske endring»

 4. – Timeplanen til en seksåring er til å gråte av

 5. Macron med sterke anklager mot Putin

 6. Hun vil ha bare ett barn – og fikk høre at det er «egoistisk»