Gullgutten om seiersfesten: - Det blir et sjøslag uten like

Johannes Thingnes Bø har spart krefter nok til en «crazy» gullfest. Storebror Tarjei lover å stille seg i andre rekke.

Publisert Publisert

Johannes Thingnes Bø og Ole Einar Bjørndalen (t.v.) jubler etter å ha tatt gull og bronse under 15 km fellesstart for menn i Holmenkollen søndag.

  • Kurt B.M. Haugli
  • Kjetil Flygind
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

HOLMENKOLLEN: Tarjei Bø har gått foran og banet vei. Nå er lillebror virkelig i ferd med å bli en av de store guttene. Når det kommer til gullfester er det neppe noen som er bedre skal vi tro verdensmesteren selv.

— Dette blir et sjøslag uten like. En farlig fest, «crazy». Fourcade har sett meg feste før og han vet at det handler om galskap, sier Johannes Thingnes Bø (22) og gliser.

Les også

Bronsegutten Bjørndalen: - Noe av det råeste på lang, lang tid

Skal plukke opp restene

Han gjorde noe ikke så mange andre er i stand til. På VMs siste dag viste han at den norske kongen er norsk. Foran Hans Majestet satte han Martin Fourcade på plass og sikret Norges andre gull på herresiden i årets mesterskap. Slikt må så klart feires.

— Han blir nok udødelig i kveld og i natt. Jeg får stille meg i bakre rekker og plukke opp alt han mister, sier Tarjei Bø og skratter godt.

Og gullvinneren forsikrer at det skal gis gass. Godt med gass. Selv om bussen til Gardermoen går mandag morgen 09.00. Der venter flyet som tar skiskytterne til den siste verdenscuprunden i Sibir.

— Det er nok ikke sikkert at jeg har lagt meg da. Men jeg kan sove på flyet til Khanty-Mansijsk.

Les også

«Nesten-Bø» ble verdensmester: - Hva skjedde nå, egentlig!?

22-åringen er kan dette med å ha det gøy. I fjor stilte han på avslutningsfesten etter VM i Kontiolahti i fullt Spiderman-antrekk. Det skjer ikke denne gangen.

— Jeg har valgt meg et stiligere antrekk denne gangen. Jeg tror at jeg ville ha stilt sterkt på festen i kveld uansett. Men med en gullmedalje blir det nok et sjøslag uten like, gjentok verdensmesteren.

Laget show for publikum

Tarjei Bø opplevde gulldramaet fra sporet. Han kjempet selv om en 4. plass, og kunne dermed ikke tillate seg å gjøre som Emil Hegle Svendsen, nemlig å stoppe opp og følge spurten på TV fra løypa.

— Jeg skulle gjerne sett den, men med mitt elendige mesterskap ville jeg ha en så bra plassering som mulig. Men jeg prøvde å se på alle storskjermer jeg klarte, men selve spurten fikk jeg ikke med meg.

Tarjei Bø ble til slutt nummer seks.

Lillebroren leverte ikke bare et show i sporet og på standplass. Etterpå løp han ut foran hovedtribunen og feiret, showet og koste seg. Publikum elsket det lille sirkusnummeret.

— Det var ikke planlagt. Vi pleier ikke å planlegge så mange feiringer. Det er Petter Northug som gjør det. Men man må lage litt show, og Johannes er en showmann. Publikum digget det. Nå får han lov til å gjøre akkurat som han vil, sier storebror.

Hurragutten

Men det har ikke bare vært show og moro denne sesongen for Johannes Thingnes Bø. Det har broren fått følge fra nært hold.

— Han er et enormt talent. Fysisk er han det største talentet av alle oss på laget, inkludert Martin Fourcade. Men ikke skytemessig. Der må han bli mer stabil. Men fortsetter han slik kan han utfordre Fourcade. Fremtiden er så lys som Johannes vil den skal være.

- Er treningsdisiplinen hans største utfordring?

— Det vil jeg absolutt si. Han har et så rått talent. Men man må også forvalte det riktig. Den disiplinen som kreves var han for dårlig på i sommer. Han fikk noen på trynet før jul, men etter det har han vørt dedikert og hatt en enorm formkurve. Johannes er en liten hurragutt. Han har vært litt udødelig, hatt lite motgang, da er det lett å være hurragutt. Helt til det smeller. Jeg har hatt noen nedturer selv. Det hjelper ikke å være hurragutt hvis du ikke har trent på et halvt år, sier Tarjei Bø-.

Kameramannen Bø

Da han kom i mål presset han frem nok pust til å spørre om broren klarte å ta gullet.

— Han smilte og sa ja.

Og mens lillebror hoppet opp på seierspallen, sto storebror og filmet med mobilen.

— Det er en personlig film jeg tror han setter pris på å ha.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport med fokus på seriestart i eliteserien:

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. VM-dronningens oppfordring: - Få dere barn, jenter

  2. Suksesstrenerne startet med en real krangel

  3. Fikk «kjeft» av ektemannen før hun skulle gå

  1. Ole Einar Bjørndalen
  2. Johannes Thingnes Bø
  3. Tarjei Bø