Utskjelt toppdommer gir seg: - Vi er også mennesker av kjøtt og blod

Ken Henry Johnsen har ikke lenger motivasjon til å fortsette.

Publisert Publisert

Ken Henry Johnsen gir seg som toppdommer. Foto: NTB SCANPIX

Ken Henry Johnsen har besluttet å gi seg som toppdommer med umiddelbar virkning.

Den norske FIFA-dommeren forteller tilVGat han ikke lenger har gnisten til å fortsette.

– Det er ikke én enkeltstående grunn til at jeg velger å slutte. Men det er ikke noen hemmelighet at fotballdømming på høyt nivå krever mye. Du må brenne så mye for det slik at regnskapet går opp til fordel for å drive med dømming. Jeg har kommet fram til at jeg ikke lenger har den gløden som jeg mener det er nødvendig å ha, sier Johnsen.

Johnsen la seg langflat etter skrekktakling:— Det burde vært rødt kort.

Ble kritisert av TV 2-ekspert

Johnsen debuterte i eliteserien i 2008 og ble FIFA-dommer i 2010. Denne sesongen har ikke vært noen god sesong for 41-åringen, som blant annet var måldommer da det norske teamet overså en albue fra Martin Skrtel i fotball-EM.

I tillegg hadde Johnsen det overordnede ansvaret for kontroversen som førte til at Odd krevde omkamp mot Molde i august. I september lot han være å vise ut Aalesund-spiller Fredrik Carlsen etter en grisetakling på Vålerengas Vajebah Sakor, noe som også vakte sterke reaksjoner, blant annet fra TV 2.ekspert Jesper Mathisen.

Overfor lokalavisen Tønsbergs Blad avviser Johnsen at kritikken fra Mathisen alene var avgjørende for at han nå slutter.

— Fotballdommere er også mennesker av kjøtt og blod og følelser. Fotball er følelser, jeg vet det. Men jeg ville satt pris på om flere trakk pusten noen ganger før de uttaler seg. Avgjørelser skal tas på brøkdelen av et sekund. Av og til gjør dommere en for dårlig jobb, og det er lett å se i HD fra flere vinkler – etterpå, sier Johnsen.

(©NTB)

Hør Aftenpodden Sport hvor drapstrusler, Johaug-saken, spinnvill kommentator og nedrykksdrama er blant temaene:

Publisert