Her er ni trenernavn som kan bli aktuelle for Brann

Sjekk listen og plukk ut din favoritt.

Fra venstre Lars Tjærnås, Mons Ivar Mjelde, Ole Gunnar Solskjær og Harald Aabrekk.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Mange tror at Rikard Norlings dager som Brann-trener er talte etter det pinlige 1-4-tapet mot Levanger.

Om det skjer noe i dag er uvisst. Brann skal etter planen ha styremøte torsdag, og da blir svensken tema.

Vi har sett på aktuelle kandidater til å ta over dersom Norling må gå. Listen kunne selvsagt vært lengre, men her er ni navn som peker seg ut.

Bruk kommentarfeltet under saken til å si din mening, og eventuelt lansere din kandidat! Listen under er satt opp i alfabetisk rekkefølge:

Harald Aabrekk

Harald Aabrekk måtte slutte i Aalesund etter fire seriekamper.

59-åringen slikker fortsatt sårene etter å ha fått sparken som Aalesund-trener etter kun fire seriekamper denne sesongen.Aabrekk trente Brann i 1998-99, samt en kort periode i 2008. Trenerveteranen fra Nordfjordeid er den Brann-treneren med best poengsnitt (1,9), og han vil nok være positiv til en henvendelse fra Sportsklubben.

Aabrekk har også vært trener for Sogndal, U21-landslaget, Tromsø, Haugesund og Vålerenga.

Status: Ledig på markedet og trolig lysten på jobben.

Brian Deane

Brian Deane måtte forlate Sarpsborg etter fjorårssesongen.

47-åringen er kanskje mest kjent for å være tidenes første målscorer i engelsk Premier League, da han spilte i Sheffield United.Mange ble overrasket da han høsten 2012 ble ansatt som trener i Sarpsborg. I hans første sesong berget Sarpsborg så vidt plassen i eliteserien, før det ble en plass midt på treet i 2014. Kanskje vel så overraskende var det at Deane måtte forlate Sarpsborg etter 2014-sesongen.

– Øverst på min ønskeliste står det å få trene et lag i eliteserien her. Jeg trives godt i landet og har lært mye om mye i de to årene her i Sarpsborg 08. Det hadde passet meg og min samboer godt å få lov til å fortsette her i Norge, uttalte Deane i november. Siden har vi ikke hørt så mye om Deane.

Status: Ledig på markedet.

Mons Ivar Mjelde

Mons Ivar Mjelde har sagt at han gir seg i Start etter sesongen, når kontrakten løper ut.

47-åringen er en kontroversiell type både i Bergen og Kristiansand, men det ingen kan ta fra Osterøy-mannen er cupgullet i 2004 og seriegullet i 2007 som Brann-trener. Mange mente at det var store pengeinnskudd som hadde gitt Brann suksess, og Mjelde måtte forlate Brann i 2008.Han overtok Start sommeren 2011 og skrev avtale ut 2015-sesongen. I et intervju med Fædrelandsvennen gjorde Mjelde det klart at han trolig vender hjem til Vestlandet etter sesongen. I Brann sitter allerede Robert Hauge som assistenttrener, mannen som har vært assistent under Mjelde både i Brann og Start, og det er åpenbart at Mjelde ville hørt på hva Brann har å si.

Start rykket ned i 2011, men rett opp igjen i 2012. Året etter ble det 9. plass i eliteserien, mens det i fjor ble 12. plass.

Status: Har sagt at han slutter i Start etter sesongen. Vil hjem til Bergen, og har nok en drøm om å vende tilbake til Sportsklubben.

David Nielsen

Strømsgodsets skilte lag med David Nielsen denne uken.

Den danske 38-åringen gikk tirsdag av som Strømsgodset-trener, siden «partene var enige om at dette var til det beste for klubben». Nielsen har aldri klart å få Godset til å skinne som da Ronny Deila trente klubben.Før tiden i Godset skaffet han seg trenererfaring i Løv-Ham og Nest-Sotra. Sistnevnte hadde han suksess med.

Den meritterte dansken har spilt fotball både i Tyskland og England. Han ble en populær figur blant Brann-fansen da han spilte for klubben i 2009 og 2010. Nå er spørsmålet om han kan vende tilbake til klubben som trener. Det vil trolig passe fint, med familien boende i Bergen.

Status: Ledig på markedet og trolig lysten på jobben.

Lars Arne Nilsen

Lars Arne Nilsen er lysten på å bli Brann-trener.

51-åringen fra Sotra ble forfremmet til hovedtrener i Hødd fra 2010-sesongen, og ledet laget til NM-gull i 2012 etter seier mot Tromsø.Valgte overraskende å trekke seg etter 2013-sesongen, ett år før kontrakten utløp. 20. april sa han til Bergens Tidende at han begynner å bli klar for en ny trenerjobb.

– Det må være en utfordring som gjør meg skikkelig livredd. Jeg fikk noen tilbud etter at jeg ga meg, men det var ikke det rette for meg da. Jeg må ikke på død og liv tilbake som trener. Og du blir fort glemt i dette yrket, sa Nilsen.

– Kunne du blitt Brann-trener?, spurte BT.

– Hvis Brann kontakter meg noen gang, slipper jeg det jeg har i hendene og stiller på dagen.

Status: Ledig på markedet og trolig lysten på jobben.

Tom Nordlie

Tom Nordlie er trener for Avaldsnes.

53-åringen har en lang og fyldig trener-CV. Kjent som «redningsmann» og «frelser», men også en meget kontroversiell type som tar mye plass.Etter nedrykket med Sandnes Ulf i fjor gikk han overraskende nok til dameklubben Avaldsnes, som han i utgangspunktet har avtale med ut sesongen.

Nordlie har imidlertid gjort det klart at han har en klausul i kontrakten med Karmøy-klubben, men klubbens leder har påpekt at det «vil koste» å kjøpe Nordlie ut av kontrakten.

Status: Er under kontrakt med Avaldsnes, men kan kjøpes fri. Brann ville nok Nordlie sett på som en kjempeutfordring.

Arne Sandstø

Arne Sandstø blir stadig nevnt i forbindelse med Brann.

48-åringen fra Bergen er ledig for oppdrag og blir stadig nevnt i forbindelse med Brann.Har vært trener i Odd i en årrekke, før ferden gikk videre til Start, Notodden, Løv-Ham og sist Sandefjord. Etter 2013-sesongen ble han ikke enig med Sandefjord om ny kontrakt, og ble erstattet av Lars Bohinen.

Nå ser vi han støtt og stadig som fotballekspert på TV 2 med en godt utvannet bergensdialekt. Sandstø er nok interessert i en bergensretur.

Status: Ledig på markedet og trolig lysten på jobben.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær har tatt en pause etter sparkingen i Cardiff.

42-åringen fra Kristiansund hadde stor suksess som Molde-trener, før det ble mageplask i Cardiff med nedrykk fra Premier League og trenersparking i sin første sesong i Championship.Har vært ledig på markedet siden i fjor høst, og nevnes alltid når det er ledige trenerjobber.

Brann har prøvd seg på den tidligere Manchester United-yndlingen før. Spørsmålet er om Obos-klubben er «freidig» nok til å gjøre et nytt fremstøt nå.

Status: Ledig på markedet, men høyst usikkert om han er villig til å lede et Obos-lag — selv om det er Brann.

Lars Tjærnås

55-åringen blir i dag brukt som fotballekspert av flere medier. Faglig dyktig og med en solid fotball-CV.Har trent lag som Stabæk, Vålerenga og Hønefoss, og er kanskje mest kjent fra tiden som assistenttrener i Wimbledon under Egil «Drillo» Olsen.

1. juli starter Tjærnås i jobben som Brann-speider. Kanskje han nå blir spurt om å fylle en enda større oppgave i Bergen?

Status: Ledig på markedet.

Publisert: