«Hvis ingen i Brann ser det, vil jeg nok en gang påpeke behovet»

KOMMENTAR: — Det er tid for handling, skriver Tore Strand.

BER BRANN HANDLE: Tore Strand mener Brann bør kjøpe en midtbanespiller i sommer. Her er Kristoffer Barmen i aksjon mot Bærum mandag. FOTO: Håvard Bjelland
  • Tore Strand
Publisert Publisert
Tore Strand, kommentator i BT-sporten.
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Hvis ingen i Brann ser det, så vil jeg nok en gang påpeke behovet for å hente en god midtbanespiller – umiddelbart.Kanskje har sportssjef Rune Soltvedt et navn og noen penger på lur som gjør at Brann kan sikre seg en sårt tiltrengt tilvekst på midten. Men det at Lars Arne Nilsen sier at han ikke helt vet hva som skjer i sommervinduet, gjør meg urolig.

1-1 mot Bærum etter en utligning på overtid, skjuler ikke det faktum at det Brann leverte på Kadettangen var langt under av hva en bør forvente. Branns mangler er mange, men først og fremst savner Brann en styrmann med pondus, blikk og løpskraft på midtbanen. En type som kan ta tak i kamper, jage spillerne fremover eller bakover etter behov, og en som kan lese kampbildet slik at Brann kan gjøre nødvendige grep underveis. Fra banen.

Svært forsiktig

I går var det tendenser til brukbart spill etter sidebytte, men det var jammen til å forvente mot et Bærum-lag uten de mest sylskarpe kvalitetene.

Les også

Doddo: «Det var heslig, vemmelig og grufullt å se på»

Når landets statsminister – som neppe kan plasseres i kategorien over fotballkjennere – i pausen må be Brann ta seg sammen, så forteller det alt om det nivået Brann holdt før sidebytte. Det var nemlig en omgang der hjemmelaget sjelden yppet seg, og med det en mulighet for Brann til å score og ta kommandoen i kampen.

I stedet ble det hele svært forsiktig sett med Brann-øyne. Tempoet med ball var labert, og på midten slet Brann med å få kontroll. Kristoffer Barmen jobbet hardt, men ble aldri den sjefen ankeret på midtbanen bør være, Fredrik Haugen var puslete og torde ikke prøve på gjennombruddspasninger, og Eirik Birkelund kom kun i perioder etter sidebytte opp mot det nivået han viste mot Sarpsborg. Men Birkelund skal ha for at han har kraft til å dukke opp foran motstander-målet, og hans utvikling lover bra for fortsettelsen.

Men sjefen på midten har vært savnet i 14 serierunder. Snart halvveis i sesongen kan det neppe være tvil om hvor Branns mangler er størst.

Svinger enormt

I andre lagdeler hadde det også vært ønskelig med mer konkurranse. Erik Huseklepp og Kristoffer Larsen svinger enormt i prestasjoner, og begge har sett sesongen under ett levert langt under pari. Med sine ferdigheter burde de ha briljert på dette nivået, men ingen av dem har blitt noe i nærheten av offensive jokere.

Les også

Se høydepunktene i Bærum-Brann

Huseklepp kom på en del fine raid etter pause, og det kan diskuteres om han var den som burde vike plass da Karadas kom inn. Men generelt må han ta flere initiativ, og utfordre sin back langt oftere enn han gjør. Mer løpskraft er min resept for en bedre høstsesong. Kristoffer Larsen kan varte opp med spektakulære skudd, og smarte innlegg, men for ofte har han spilt kamper som mot Bærum. Uten trøkk, og uten tellende bidrag. I går slo han et par farlige cornere, men ellers var det meste upresist og halvhjertet. Resepten i sommer: Terping på innlegg og frispark morgen og kveld, og har han ikke nok tjommier til å danne en mur, melder jeg meg frivillig!

Brann slapp unna den store ydmykelsen etter nok en gang å ty til en mer direkte spillestil. Azar Karadas viste seg nok en gang å være en effektiv innbytter. Hans rå kraft, og målteften til Marcus Pedersen berget det ene poenget i en kamp Brann burde sikret seg tre.

Så hvorfor ikke spille mer direkte litt oftere enn først når en må jage en utligning eller en redusering?

Det er tid for handling, Brann – både på overgangsmarkedet, og på treningsfeltet!

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Jokeren ble konge da Brann virket knekt

  2. Brann-sjefen: - Vi turte ikke å gi ham ballen

  3. Marcus Pedersen reddet Brann-poeng på overtid

  1. Fotball
  2. Kommentar
  3. Fotball 1. div
  4. Bærum SK
  5. SK Brann
BT anbefaler

– Jeg husker da det var kamp om plassene. Nå er vi glade for hvert barn vi får.

– Jeg husker da det var kamp om plassene. Nå er vi glade for hvert barn vi får.

LES SAKEN