Tjærnås: - Det handler ikke om å finne gode spillere, men gode Brann-spillere

Brann vil ha Lars Tjærnås med videre. Speideren «teppebomber» sjefene med spillerforslag.

LIKER JOBBEN: Lars Tjærnås er inne i sin femte måned som Brann-speider. Ledelsen i klubben vil gjerne ha ham med videre, men det er opp til Tjærnås selv og Branns økonomiske situasjon. Foto: Bjørn Erik Larsen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Det gikk ikke lenge fra Brann rykket ned, til klubben vedtok å ansette en speider. Lars Tjærnås ble mannen de knyttet til seg, i første omgang på en halvtårsavtale fra 1. juli.

Brann tilbyr Fredrik Haugen lønnsnedgang

Nå jobber speideren mot sitt andre overgangsvindu som Brann-mann, selv om kontrakten hans løper ut ved nyttår. Branns håp er å få ham med på lengre sikt.

— Ja, dette handler om å bygge teamet rundt Lars Arne. Nå er speider et av elementene vi ser på, og Lars er vi veldig fornøyde med, sier styreleder Eivind Lunde.

Bør Brann prøve å hente Rennie? Tore Strand mener nei

Det hele avhenger av om Brann finner penger til ham, og om Tjærnås får en avtale han sier seg fornøyd med. Han er tv-kommentator for CMore og skribent for 100 % Sport ved siden av. Jobbene er ikke nødvendigvis forenlige.

— Det er absolutt interessant å tenke på å bil med videre, men det krever at jeg går noen runder med øvrige arbeidsgivere, og selvsagt med Brann først, sier Tjærnås.

Har vært i Nederland

Han er nylig kommet hjem fra en ukes speiding i Nederland. I sommer tilbrakte han de fleste reisedøgn i Sverige, Danmark og Island, men det ble også tid til en snau uke i Storbritannia.

Det har ført til mange spillernavn på blokken hans.

— Klubben og Rune (Soltvedt, sportssjef) er ekstremt flinke til å ta imot det jeg nærmest har teppebombet ham med de siste månedene. Det viktigste for meg, er å kjenne at jeg kan utgjøre en forskjell. , sier Tjærnås.

Lars Arne Nilsen er langt billigere for Brann enn forgjengeren var

Har du fått med deg den kule Brann-nyheten om tilskuersnittet?

Og som styrelederen er sportssjefen og trener Lars Arne Nilsen begeistret for kartleggingsjobben Tjærnås legger ned.

— Vi har en speider som jobber veldig godt. Han har mange innspill til spillere. Så er det ikke enkelt å finne de rette, fordi vi må ha inn noen som passer med dem vi har, sier Nilsen.

— Han har gjort en god jobb så langt, er Soltvedts enkle vurdering.

Derfor er han hemmelighetsfull

BT har bedt Tjærnås fortelle hva han ser etter i spillere, hva han vektlegger før han gir en anbefaling til Brann.

— Litt enkelt sagt handler ikke jobben om å finne gode spillere. Det er relativt enkelt. Den handler om å finne gode Brann-spillere. Det er en viktig forskjell, begynner Tjærnås.

— Med gode Brann-spillere mener jeg to ting: Det er spillere som passer sammen med dem som er der, og spillere som har bestemte egenskaper klubben ser etter i bestemte posisjoner. Da blir utvalget mer begrenset, selv om det fortsatt er mulig å finne en del av dem også, fortsetter han.

På Stadion ønsker de seg spesielt ny ving og spiss, men så konkret ønsker ikke Tjærnås å snakke om funnene sine. Årsaken er enkel:

— Når en går ut med det begynner taksameteret å løpe veldig raskt til de som sitter på andre siden av bordet. Men det er vel sånn at det knapt er en klubb i hele verden som ikke leter etter en garantist for 20 mål i løpet av en sesong, enten de heter Bayern München eller Brann.

Videre er en del av Tjærnås-mandatet å finne folk med gode holdninger, og spillere som kan takle trykket i Bergen. Nilsen er svært opptatt av å hente «de rette typene», han skal bygge en «rå treningskultur».

— Jeg må kartlegge spillerne mest og best mulig som mennesker. Vi ønsker oss bestemte egenskaper der også. Uten å gå i detalj er det forskjell på hva en spiller må mestre i Brann, kontra noen andre klubber i landet.

Publisert: