Doddo: Norling er rett mann

BLOGG: Jeg føler meg trygg på at han vil lykkes til slutt, selv om vi må innom 1.-divisjon.

Rikard Norling og Brann kjemper en hard kamp for å unngå nedrykk.

  • Eduardo Andersen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Start-kampen var et veiskille. Frem til søndagens møte mot vår gamletrener Mons Ivar Mjelde, har støtten til Rikard Norling vært stor, og nesten unison.

Men da folk innså at Brann var i ferd med å tape nok en kamp på hjemmebane, når de så at Rikard Norling tviholdt på Daniel Mosjov og gjorde flere overraskende bytter, kom stemningsskiftet.

Brann-blogger Doddo. Foto: �rjan Deisz

For mange bergensere tok tålmodigheten slutt.

Les også

Han er Brann-supporteren som kan sende Brann ned

Jeg kan ikke klandre dem. Brann har riktignok ikke en tropp som vi skal forvente altfor mye av, ikke i nåværende tilstand, men likevel, med de spillerne som Norling har til disposisjon skal det være mulig å prestere bedre enn en 15.-plass. Det tror jeg vi alle er enige om, også Rikard Norling.

Derfor er det ikke urimelig at vår svenske trener får kritikk. Han har på ingen som helst måte lykkes, og han er noen lysår unna sine egne målsettinger. Brann har spilt svakt fra dag én av under Norlings ledelse. Prestasjonene under treningskampene i vinter var ordinære, og knapt nok det.

Les også

Doddo: Nok en grusom kveld på Brann Stadion

Åpningen av sesongen var katastrofal, og siden har det fortsatt på samme vis. Med unntak av noen få lysglimt, som bortekampene mot Viking og Strømsgodset, og hjemmekampene mot Aalesund og Rosenborg, har resultatene til Brann vært ekstremt skuffende.

I de bakre rekker har det florert med personlige feil, på midten har de blitt overkjørt, og i angrep har de misbrukt så mange sjanser at selv hardbarkete statistikere har kommet ut av telling.

Kritikk må Rikard Norling tåle, men bør han også tre til siden? Jeg mener ikke det. Min tillit til Norling er der fortsatt. Den er ikke så skyhøy som den var, den er vel mer av det kortvokste slaget blitt, men jeg mener fortsatt at Norling svært dyktig leder, en mann med store fotballkunnskaper, en mann som brenner for sitt virke. Jeg føler meg trygg på at han vil lykkes til slutt, selv om vi må innom første divisjon.

Les også

Norling: - Har aldri vurdert å trekke meg fra jobben

Men på den andre siden forstår jeg dem som mener at det må gjøres noe nå. Et nedrykk vil koste Brann dyrt, og det er ingen selvfølge at de vil komme tilbake på første forsøk. Hvis Brann endrer spillestil umiddelbart, tror jeg at Brann vil kapre nok poeng til å sikre seg kvalik-plassen. En ny trener ville garantert tatt noen nye og enkle grep, for eksempel lagt om til 4-5-1. Den beste løsningen ville vært at Rikard Norling hadde lagt til side sine egne prinsipper, og spilt kynisk resten av sesongen, gjerne slik Brann avslutter de kampene der de jakter på en scoring.

Men jeg er redd for at Norling er av den sta typen. Det er kanskje på tide at styret innkaller Norling til et konstruktiv møte, og gjerne presisere med tydelig stemme det vi alle vet, at det ikke lenger er tid for prøving og feiling.

Publisert
  1. SK Brann
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Chat med Doddo under Brann-Start

  2. Brann pepet av banen etter nytt hjemmetap

BT anbefaler

Berit (74) oppsøkte legevakta, men blei ikkje innlagt. Dagen etter døydde ho.

Legevakten svikta då Berit Kvalheim døydde. Det slår fylkeslegen fast.

LES SAKEN