Helt uvisst når Larsen er tilbake

— Veldig synd for Brann og veldig synd for Kristoffer Larsen, sier Brann-treneren.

UVISS FREMTID: Kristoffer Larsen er skadet, og ingen vet når han er tilbake i trening. (Arkivfoto)
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

— Jeg tør ikke tippe hvor lang tid dette vil ta, sier Brann-lege Arne Instebø.

Kristoffer Larsen var med og spilte litt fotball på de to første øktene på Branns treningsleir i Florida. Men så måtte han ta det mer med ro. De siste dagene har han ikke engang vært på treningsfeltet når resten av laget har samlet seg til felles fotballøkt.

— Det går veldig seint fremover med Larsen. Jeg hadde håpet det skulle gå fortere, selv om vi ser progresjon, sier Instebø.

Larsen har nå vært ute med en strekkskade i snart 11 uker. Vanligvis kommer man fortere tilbake etter en strekk en det, men skaden Larsen har pådratt seg i en muskel bak på låret (hamstring), er av den kinkige typen. Instebø forklarer at det er snakk om en type rift i muskulaturen som tar lengre tid å lege enn en ordinær strekk.

Les også

Brann-spillere havnet nesten i slåsskamp - måtte skilles av lagkameratene

Stor risiko for tilbakefall

Et dilemma med strekk er også at man kan føle seg ganske bra uten å være 100 prosent frisk. Derfor må man være tålmodig for å unngå at skaden blir revet opp igjen.

— Vi vet at den typen strekk han har tar lengre tid enn en vanlig strekk, sier Instebø, og fortsetter:

— Det er en atypisk hamstringskade med en stor risiko for tilbakefall. Derfor må vi være forsiktige hele tiden og kan ikke la ham komme for raskt tilbake i fotballtrening. Da risikerer vi en ny lang skadeperiode, forklarer Brann-legen.

Les også

- Det handler i ytterste konsekvens om Branns eksistens

— Var en viktig mann i fjor

Larsen var fast på Brann på starten av fjoråret, men mistet etter hvert plassen til Amadaiya Rennie. Men nå er Rennie borte, og trener Lars Arne Nilsen skulle veldig gjerne hatt Larsen tilbake i trening.

— Det er veldig kjedelig for Brann og Kristoffer. Han var en viktig mann i perioder i fjor. Det er veldig synd at skaden hans ikke er så lett å gjøre noe med, sier Nilsen.

Uten Larsen på feltet, har Brann bare én anerkjent ving: Erik Huseklepp. I tillegg har klubben blant andre spissen Mads Hvilsom som gjorde suksess i Danmark som kantspiller, og Kasper Skaanes som først og fremst er indreløper, men kan spille ving. Skaanes er ikke med til USA på grunn av at han fikk skulderen ut av ledd på trening like før avreise. Viljar Vevatne er en annen som kan bekle kantposisjonen i Brann.

— Vi har ikke for mange kantspillere, konstaterer Nilsen.

Les også

Agenten har tro på at Orlov blir solgt

Brann har hatt suksess før

Larsen er inne i sitt siste kontraktsår i Brann og må overbevise for å få en ny avtale. Da BT intervjuet Larsen tidligere i uken snakket han om sin frustrasjon over å være skadet og ønsket om å spille.

— Jeg vil vise at jeg har noe her å gjøre. Jeg tenker litt på det, at det er siste året igjen av kontrakten min, sa Larsen.

Dr. Instebø sier Brann tidligere har vært veldig gode på den typen skade Larsen har.

— Vi har hatt få tilbakefall, fordi vi ikke har tatt noen sjanser, sier Instebø.

— Men for en toppidrettsutøver er det mentalt utfordrende å ha en slik skade, og ha et brennende ønske om å spille. Det er ikke lett for Kristoffer å stå og se på og ikke kunne spille, sier Brann-legen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering