Var redd Bent skulle miste gnisten

Åge Hareide røper nå hvorfor han holdt Skammelsrud på pinebenken så lenge: — Jeg var redd Bent skulle miste gnisten, sier Hareide.

  • Kjetil Kroksæter
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 18 år gammel

Den påtroppende rosenborgtreneren hadde på et tidlig tidspunkt bestemt seg for å bytte ut midtbanesjefen, men holdt inne med avgjørelsen i det lengste, med velberådd hu.

— Vi diskuterte mye frem og tilbake - for og imot. Jeg synes det var vanskelig, også fordi det var følelser med i bildet. Det går mye på følelser når man skal en avgjørelse rundt en spiller som har vært så viktig.

Åge forteller at det var bred enighet om beslutningen i klubbens sportslige utvalg. Men det var ikke lett å finne tidspunktet når man skulle gå ut og informere om det.

— Vi sto foran avslutningen på sesongen med viktige kamper i Mesterligaen. Med en slik beskjed risikerer man å ta fra en spiller gnisten. Vi fryktet at Bent kunne falt ut av rollen om vi hadde sagt fra tidligere.

Hareide understreker betydningen av å starte utskiftingen av spillere, slik at ikke for mange sentrale roller må byttes samtidig: - Denne beslutningen var et veivalg. Vi må tenke på å bygge opp nye spillere i denne rollen.

— Kunne det like gjerne gått ut over en av de andre «gamle» spillerne, hvis kontrakten deres hadde løpt ut?

— Det kunne det for så vidt ha gjort, hvis vi hadde hatt erstatterne klare i den aktuelle rollen. I Bent-rollen har vi to klare; i Fredrik Winsnes og MacBeth Sibaya pluss Ørjan Berg som jeg har sett spille godt i den rollen. Medspillerne, og særlig de eldste på laget, har sagt fra i klare ordelag at de synes det var galt å kutte ut Skammelsrud nå. De argumenterer både med at han fortsatt holder mål, og Bents betydning i miljøet. - Reaksjoner som er helt naturlig. Det er fint at de har egne meninger, og de er i sin fulle rett til å si fra. Men vi måtte ta en beslutning og nå må vi legge dette bak oss.

— Er dette glemt når du tar over laget?

— Det er jeg overbevist om, sier Hareide.

Publisert
  1. Eliteserien
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Så var det over

  2. Full splittelse mellom Bent og RBK

  3. - Nils Arne er større enn Gro

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk
BT anbefaler

Noen få bydeler i Oslo står for storparten av pasientene.

For første gang kommer tall over pasienter fra bydelene i Oslo. Det viser at pandemien har truffet langt skjevere enn…

LES SAKEN