Norges lag er allerede klart

<p>Drillo har hatt laget mot Kypros klart i hodet i lang tid.</p>

KLAR FOR KAMP: Drillo hadde allerede laget i hodet da han ankom Larnaca onsdag.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

LARNACA: Ikke forvent store overraskelser på Norges lag mot Kypros i morgen. Det blir neppe noen debut fra start for Markus Henriksen, og det blir neppe Moa som skal score målene for Norge fra start

— Jeg har hatt laget klart i hodet lenge. Laget sier seg selv, sier Egil «Drillo» Olsen.

Det vil i praksis si at Norge stiller med dette laget i morgen:

Jon Knudsen – Tom Høgli, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, John Arne Riise – Erik Huseklepp, Bjørn Helge Riise, Henning Hauger, Christian Grindheim, Morten Gamst Pedersen – John Carew.

— Dersom man vinner, så skifter man lite på mannskapet, og dersom man taper så bytter man, og prøver mye nytt, sier Drillo.

Ni poeng

Vinne har Norge gjort i Drillos andre periode. 11 seiere har det blitt på de 16 kampene 68-åringen har ledet landslaget siden har tok over etter Åge Hareide i januar 2009. Nå styrer han Norge mot nok et sluttspill.

- Dersom vi slår Kypros, skal det mye til for at vi ikke skal bli nummer to i puljen, sier Drillo.

Det har han sagt mange ganger de siste dagene. Mange prøver å få mer ut av ham, til å få Drillo til å strekke det litt lengre.

- Ni poeng er ikke så galt det, sier Drillo og smiler godt.

Da øyner han muligheter, for Norge har både Island og Kypros hjemme. Det bør gi seier.

- Dersom noen hadde sagt syv poeng til Norge etter tre kamper. Hva hadde du sagt da?

- Ja takk. Men jeg er ikke så sikker på det nå, forklarer Drillo, som ikke fikk fred under dagens pressetreff. Alle ville ha et ord med ham før EM-kvalifiseringskampen i morgen.

- Blir ikke noe lettere

En journalist ville vite om det var like ille nå, som tidligere i karrieren, å følge laget fra sidelinjen.

- Jeg skulle gjerne ha sagt at det var lettere nå. Men det er ikke noe morsomt, og det har ikke blitt bedre med årene. Det kan være et rent helvete, spesielt når vi leder med ett mål, og vi går inn mot slutten av kampen. Det er tøffe minutter, sier Drillo.

Så får han nok et spørsmål om kvaliteten til Kypros.

- Kypros er et godt lag. Klatringen på FIFA-rankingen er et synlig bevis på det. De tar ut mye rom, og er disiplinerte i jobbingen sin. Mot Italia og Portugal sto de høyt, mye høyere enn det vi pleier å gjøre. Jeg forventer at de stiller høyt også mot oss, sier Drillo.

Kypros og Norge har mange fellestegn, men forsvarsarbeidet er som natt og dag.

- De spiller langt mer markeringsfotball. Da er det letter å skape åpninger og rom dersom vi har god bevegelse. Og det må vi ha mot Kypros, sier Drillo.

Skadefritt mannskap

- Hvor lett er det å møte et lag alle forventer vi skal slå, kontra et storlag?

- Det er mye lettere mentalt å forberede seg til kamp mot et storlag, det sier seg selv, sier Drillo, som kan velge fra et skadefritt mannskap i morgen i det som blir hans landskamp nummer 106 som trener.

- Alle de 22 spillerne er disponible, forklarer Drillo.

Kun 18 kan være med i troppen. Da ligger det en viss spenning hvem han tar med seg på benken, for laget ser allerede ut til å være spikret.

VIDEO: Sjekk hvem Drillo frykter på Kypros

Sjekk hvem Drillo frykter på Kypros

Publisert