Den nye hverdagen i Sandnes Ulf

Der Aksel Berget Skjølsvik tidligere har gått hjem fra trening for å slappe av, setter han seg nå ned i et lite kott for å selge sponsoravtaler.

- Jeg har en selger i meg og ser verdien av dette arbeidet både for meg selv og klubben, sier Aksel Berget Skjølsvik der han sitter i kottet sitt og selger sponsoravtaler etter treningene.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

SANDNES (Aftenbladet): -Hverdagen har blitt langt travlere, men jeg ser verdien dette har for både klubben og meg. Jeg lærer noe samtidig som jeg kan bidra til å snu økonomien i Sandnes Ulf, forklarer Aksel Berget Skjølsvik overfor Aftenbladet.

"Ikke jobb for mye nå. Husk å hvile nok før kampen mot Brann". Ordene kommer fra trener Bengt Sæternes og lander hos Berget Skjølsvik i det han haster ut fra garderoben etter torsdagens trening. Midtbanespilleren har skrevet en ekstrakontakt som medfører at han også skal jobbe 60 timer i måneden i markedsavdelingen.

Færre oljekroner

Etter at klubben så seg nødt til å slanke inn staben som selger sponsoravtaler, handler det om å bruke dem som er igjen i klubben. Alle får flere oppgaver. Også spillere. På et lite kott på loftet i klubbhuset tar Berget Skjølsvik for seg både eksisterende, tidligere og potensielt nye sponsorer.

Målet er å skaffe flere kroner inn i en rimelig skrapt klubbkasse. Berget Skjølsvik setter seg ned i stolen og sier rett ut at han har en selger i seg. At han vet hvordan han skal behandle folk.

— Men jeg merker at oljekronene ikke sitter like løst som tidligere. Fordelen min er at jeg kan love mer overfor sponsorene. Jeg kan få spillerne til å stille opp litt ekstra på arrangement og liknende, påpeker 28-åringen som er inne sin femte sesong i lyseblått.

Les også

Alle i Sandnes Ulf godtok lønnskutt

Ikke skremt av Brann

Samtalen dreier fort over på lørdagens oppgjør mot Brann. Alle som kan lese en tabell vet hvor viktig oppgjøret er for lagene som rykket ned fra fjorårets eliteserie.

Bare ett poeng skiller. Med seier skaffer Sandnes Ulf seg en luke i opprykksstriden. Vinner Brann, er Berget Skjølsvik og lagkameratene plutselig bak i kampen om plassene som gir direkte opprykk.

— Er du imponert over det Brann har prestert i det siste?

— Nei, de ser bedre ut nå enn under Rikard Norling, men har fått altfor godt betalt. Se bare på målforskjellen deres, Brann har tatt mange tilfeldige poeng. Sandnes Ulf er et bedre lag. Vi holder et høyere toppnivå. Utfordringen vår er å holde det nivået i mer enn 45 minutter, svarer Berget Skjølsvik.

Ser bare oppover på tabellen

Sandnes Ulf-trener Bengt Sæternes, med en fortid som spiller i Brann, påpeker at heller ikke han er veldig skremt over det rødtrøyene fra Bergen har prestert denne sesongen. Han beskriver laget som et typisk 1. divisjonslag hvor det fysiske og lange baller er oppskriften.

-Selv om de har fått resultater nå, tror jeg Brann har klare ambisjoner om å bli bedre enn de er. Men for vår del ser vi oss ikke bakover på tabellen. Vårt mål er å ta igjen Sogndal som ligger øverst, understreker Sæternes.

Publisert: