- De skriker, overdriver og påvirker dommeren i hver situasjon

Derfor mener Åsane-treneren at de har noe å lære av Ranheim.

  • Magnus Wikan
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

MYRDAL GRESS: — Det ble en kamp på deres premisser, forklarer Åsane-trener Kjetil Knutsen etter å ha gått på sitt første tap for sesongen.

Kampen mot Ranheim var ikke et vakkert skue. På den brunflekkete gressmatten ble det harde dueller, mange frispark, enda flere avbrekk i spillet og til slutt også noen store målsjanser.

TAPTE HJEMME: Åsane og Stian Nygard (i oransje) kom til kort mot Ranheim søndag.

Dessverre for Åsane var det Ranheim som fikk den første – og Aslak Fonn Witrys kanonskudd i første omgang skulle også vise seg å bli det avgjørende målet.

Les også

Kunstscoring av Ranheim-unggutt

Kan lære av Ranheim

— Vi visste hva vi møtte. Ranheim har 1. divisjon i ryggmargen og er seige å bryte ned. De vant førsteballer, de vant annenballer, de vant frispark, de vant kast og vi klarte ikke komme godt ut av det, sier Knutsen.

Han mener at det er få lag i 1. divisjon som er flinkere til å gjøre nettopp dét: å stykke opp spillet og gjøre det vanskelig for motstanderen å bryte dem ned.

— Det var ikke en velspilt kamp. Det ble mye kriging. Og vi kan krige, men de er mye flinkere på oss til å plukke annenballer. De har vært med på dette før, sier suksesstreneren, som mener Åsane har mye å lære av Ranheims mentalitet på banen.

— De skriker, overdriver og påvirker dommeren i hver situasjon. Det blir for oppstykket, og det passer dem midt i blinken. Vi er for snille, sier Knutsen.

HADDE IKKE DAGEN: Geir André Herrem forsøker seg.

— De får dommeren på sin side

Det er kaptein Vegard Leikvoll Moberg delvis enig i. Han mener også at de kan lære mye av bydelslaget fra Trondheim, som nå er inne i sin syvende strake sesong på det nest høyeste nivået.

— De er ett av de lagene som har vært lengst i divisjonen, og de har derfor veldig mye erfaring. De får dommeren på sin side. Da kan de bruke tid og være kyniske, sier Moberg, som mener Ranheim tidlig fikk det mentale overtaket i kampen.

— Taper du en duell, så får motstanderen overtaket. Og da er det viktig at vi klinker til i duellspillet fra start, slik vi gjorde på vårt beste i fjor. Det klarte vi ikke i denne kampen, sier osingen.

Han var likevel fornøyd med prestasjonen, da Åsane – særlig i annen omgang – skapte langt flere sjanser enn det seirende bortelaget.

— Vi burde fått med oss et resultat, vedgår Moberg.

Les også

Spissfunnet sendte Viking mot tabelltoppen

Les også

404 minutter tok det før Sarpsborg fikk sitt første mål i årets eliteserie

Les også

Vålerenga knuste Tromsø - da blir man så glad

Flere store sjanser

Han hadde selv en av kampens største muligheter, da han fikk stå alene på bakerste stolpe og headet utenfor. Fjorårets toppscorer, Geir André Herrem, hadde også tre store muligheter til å utlikne Ranheims ledelse.

Den siste en knallhard heading, som alle utenom Ranheim-keeper Even Barli, trodde gikk mål. Keeperen vartet opp med en feberredning.

— Jeg så den inne. Jeg kunne ikke gjort noe annerledes, det var en helt fantastisk redning, sier Herrem.

Siddisen mener Åsane hadde fortjent å få mer ut av kampen etter sjansebonanzaen i annen omgang.

— Vi er aldri fornøyd med å tape, men spillmessig var vi veldig gode i annen omgang. Jeg føler ikke at vi kunne gjort så mye mer, utenom å score, sier spissen.

— Det er bittert, men det er slik det er, fortsetter han.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. Åsane Fotball
  3. Ranheim IL
BT anbefaler

Sommeren er våt, og strømmen er dyr. Hvordan henger det sammen?

For deg som sliter med logikken i tomme vannmagasiner og skyhøye strømpriser, under alle regnbygene.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Derfor sirklet politi­helikopter over Bergen

  2. Synne (32) omkom i ulykke: – Hennes kollegaer og Bergen fengsel er preget

  3. De har hatt en elendig sommer: – Verre enn i pandemien

  4. – Ikke still disse spørsmålene til barnet ditt

  5. Alenefar siktet for grov mishandling av gutt (7)

  6. Dalseidtunnelen stengt på nytt