Nest-Sotra bruker kun vestlendinger

Det er ikke bare bollene som er hjemmelagde på Ågotnes. Nest-Sotras startellever består av fem sotrastriler, tre bergensere, én kvinnhering, én nordfjording og én sunnmøring.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

— Vi driver ikke apartheid, altså!, sier Nest-Sotra-trener Alexander Straus.

Å være vestlending er ikke et absolutt krav for å bli en del av laget hans – det ser bare slik ut. I de to første kampene har Straus kun benyttet seg av spillere fra landsdelen, de aller fleste av dem fra Bergen og omegn.

Slik kommer det til å fortsette. Titter man på Nest-Sotras benk, ser man nemlig at den er fylt opp med bergensere. De eneste unntakene i troppen er sørlendingen Christian Tveit og reservekeeper og mossing Andreas Eikum.

— Det har alltid vært snakket om at det er viktig for de lokale talentene at Hordaland har et lag i 1. divisjon. De gangene man har hatt det tidligere, har det likevel dukket opp svensker og franskmenn. Da mister man litt av effekten av å ha et lag på det nivået. Dessuten er det sikrere for oss å hente lokale spillere som vi har sett i 2. divisjon eller for Brann, enn å satse på et eksotisk navn som vi får tilbud om, sier Straus.

18 fra Hordaland

Han mener det gjenstår å se om politikken lykkes.

— Noen mener nok at vi skulle hentet flere spillere med erfaring fra høyt nivå. Når vi ikke har gjort det, er det en risikovurdering vi har gjort. Vi har kanskje sett vekk fra noen av spillerne i det øvre prissjiktet for å få en bedre bredde. Har du elleve gode spillere, men stor nivåforskjell til nummer 12 og 13, får du trøbbel i en lang sesong.

Å VESTLAND, VESTLAND: Nest-Sotra topper tabellen etter to spilte kamper. Åtte av spillerne i det som har vært lagets startellever kommer fra Bergen og omegn, de tre resterende er også vestlendinger. Her jubler Johnny Furdal fra Rosendal etter et av sine to mål mot HamKam søndag.

Ikke bare er 18 av 22 i Nest-Sotras stall fra Hordaland, fem av spillerne i det som hittil har vært startelleveren, kommer fra Sotra. Blant dem er kaptein Ruben Hetlevik, oppvokst på Tofterøy i Sund.— Jeg tror folk klarer å identifisere seg med laget når det er striler og bergensere som spiller, det gjør noe med gløden rundt klubben. Jeg synes det er ekstra gøy at vi har så mange sotrastriler. Det er ikke mange fra Sotra som har spilt i de to øverste divisjonene tidligere, sier Hetlevik.

Kretsen jubler

Knut Berge, daglig leder i Hordaland fotballkrets, følger begeistret med på det som skjer på Ågotnes, der 1056 tilskuere søndag var til stede og så HamKam bli slått 3-1. — Nest-Sotra rykket opp med et lag bestående av lokale spillere, og jeg synes det er veldig bra at de nå viderefører dette i 1. divisjon. Mange lokale spillere er bra for publikumstilstrømmingen, og viser at det er gjort et godt arbeid i ulike klubber. Positivt er det også at Nest satser på unge, lokale trenerkrefter, sier Berge.

Alexander Straus, oppvokst i Sandviken, tror yngre spillere på Sotra blir inspirert av å se hvem som spiller på Nest.

— Jeg håper det har litt å si for de unge fotballspillerne som bor i nærområdet. Det er viktig å ha noen som selger drømmen til disse. Når han som bor i nabohuset faktisk spiller i 1. divisjon, ser man at det er mulig, sier treneren for laget på toppen av 1. divisjonstabellen.

Fakta: Her kommer Nest-spillerne fra

Sotra: Ruben Hetlevik, Steffen Lie Skålevik, Bjarne Langeland, Max Jakob Bjørsvik, Kristoffer Zachariassen

Bergen: Petter Martinsen, Simen Næss, Gojko Ivkovic, Joakim Hammersland, Preben Hammersland, Martín Sanchez Olsen, Damian Sanchez Olsen, Kjetil Kalve, Henrik Gjesdal, Øystein Aksnes, Mads Songve

Andre steder: Bjarte Haugsdal (Os), Johnny Furdal (Rosendal), Marius Hagen (Nordfjordeid), Thomas Kleppe (Ørsta), Andreas Eikum (Moss), Christian Tveit (Farsund)

Publisert: