Sandviken reddet plassen: - Var som å vinne Mesterligaen

Sandviken sikret Toppserie-tilværelsen mot Vålerenga.

Sandviken vant fortjent mot Vålerenga og kan nå fokusere på neste sesong. - Vi viser at vi er god nok til å være i Toppserien og mange lag har  sagt at vi er for gode til å rykke ned, sier Madeleine Giske.
  • Lars Eivind Måseide
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Sandviken sto i fare for å rykke ned fra den øverste divisjonen foran lørdagens oppgjør, men slapp med skrekken da de på allehelgensaften slo Vålerenga 2–1. — Det er helt ubeskrivelig deilig. Scenene etter kampen var som om vi hadde vunnet Champions League. Det var mølje og topp stemning, sier en lettet og glad Sandviken-trener.

Les også

Arna-Bjørnar ville ikke gjøre som Brann

Samlet spillerne etter tap

Etter tapene mot nedrykksrivalene Medkila og Amazon Grimstad i høst så Øyvind Nordtveit seg nødt til ta grep.

— Etter tapet mot Amazon falt vi under streken. Da hadde vi et møte der jeg måtte få spillerne til å forstå alvoret. Vi måtte se realitetene i øynene, sier han.

Møtet hadde liten effekt i den neste runden mot Avaldsnes, men så snudde det.

- Hatt kniven på strupen

På de tre siste seriekampene har Sandviken plukket syv svært viktige poeng, inkludert de tre poengene laget vant i Vallhall lørdag.

— Dette er kamper der vi har hatt kniven på strupen, men jeg syns vi har klart å holde nervene i sjakk. Jeg hadde sikkert mer nerver enn spillerne i denne kampen, ler Nordtveit, som innrømmer at han var langt fra sikker på at laget ville holde seg etter de to nevnte tapene.

Men ettersom Amazon Grimstad kun klarte 0–0 hjemme mot Klepp, kan ikke laget fra Sørlandet hente inn Øyvind Nordtveits kvinner, som beholder plassen etter opprykket i fjor.

Sandvikens scoringer var signert Andrea Thun og Sunniva Lillestøl.

Ikke lengre uerfarne

Også Sandvikens stjernespiller og daglige leder, Madeleine Giske, var lettet etter borteserien.

— Dette var utrolig deilig. Vi visste før kampen hva det sto om og vi har tatt oppgaven seriøst. Vi er svært fornøyd med de siste kampene, og det er noe vi kan bygge videre på til neste år, sier Giske.

Foran årets sesong var det mange Sandviken-spillere uten erfaring på det øverste nivået. Derfor tror Giske at laget vil sparke enda mer fra seg i 2016. — Det er mange som har sin første sesong i Toppserien. Neste år får de et år ekstra erfaring, og det er viktig at de tar nivået. Neste år er det nye muligheter med blanke ark, men vi kan ikke ta lett på det. Vi har opplevd før at man har rykket ned etter gode prestasjoner, advarer den erfarne midtbanespilleren.

Lokalderby «uten betydning»

Analysen støttes også av treneren.

— Det er selvfølgelig tidlig å si, men spør du meg nå, tror jeg vi blir bedre neste år. Spillerne har fått mer erfaring og vi har blitt bedre utover i sesongen. Vi starter i hvert fall bedre til vinter sesongoppkjøringen neste år enn vi gjorde i fjor, mener Nordtveit.

At plassen er sikret en runde før slutt, gjør også at Sandviken ikke er avhengig av å ta poeng mot Arna-Bjørnar i neste hjemmekamp.

Det oppgjøret handler nå mest om skryteretten i byen, samt at Sandviken ønsker å revansjere 5-0-tapet i august.

— Det er veldig deilig å slippe å ha en uke der vi må vinne eller ta poeng mot Arna-Bjørnar. Vi avgjorde det selv, og det var også fokuset før kampen, sier han.

Publisert
  1. Kvinnefotball
  2. Vålerenga kvinner
  3. IL Sandviken
BT anbefaler

Irmelin vil leie ut til studenter: – Ingen tar kontakt

Ekspert råder studentene til å se utenfor sentrumskjernen. Det er studentene ikke interessert i, ifølge Studentskipnaden på Vestlandet.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Bygård evakuert i natt: – Én person til legevakten

  2. Audun taper på å selge strøm fra småkraftverket

  3. Kraftkommune vurderer å tilby strøm til 50 øre

  4. – Vi har mistet det som gjorde 90-tallet så fantastisk

  5. Her blir bilisten tatt i 127 km/t på E16

  6. – Aldri sett tilsvarende prisøkninger