Ga seg og gikk opp 10 kilo

Andreas Evensen gjør comeback i ringen lørdag kveld. Han kjemper fortsatt for å «bli seg selv» igjen.

GJØR COMEBACK: Andreas Evensen etter den tapte kampen mot Alexander Mskirtchian i februar i fjor.
 • Mette Bugge
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Som fjærvektbokser veide 28-åringen maksimalt 57, 235 kg, som er grensen i den klassen. Da han la opp for 14 måneder siden føyk han opp minst 10 kg. Nå skal Evensen ned til matchvekt , men i møtet med Kakhaber Avetisian fra Georgia i Esbjerg lørdag har de to ringrevene avtalt å være litt tyngre enn vanlig, mellom 59 og 60 kg.

— Jeg har levd det gode liv og trengte en pause. Matinntaket ble like stort som da jeg trente fire timer om dagen, og dermed gikk jeg opp i vekt, sier Evensen.

Han legger til at han jobber med saken og regner med å klare det.

Evensen manglet motivasjon da han sa takk for seg i ringen i fjor. Han fikk skikkelig bank i siste kamp, og ville ikke mer.

Dermed ble det spanskstudier i London.

— Det var godt å få gjort noe annet.

Fikk lyst

Da invitasjonen kom fra Teamet til Ricky Burns, Billy Nelson er trener, ble det fristende. Evensen hadde både sparret med og gått kamp mot Burns tidligere. Nelson skal sitte i ringhjørnet til trønderen.

— Jeg hadde ikke tatt i boksehansker på åtte måneder da jeg startet treningen igjen. Sakte, men sikkert kom nemlig lysten tilbake. Det skjedde i desember, kommer det fra utøveren fra Haltdalen i Sør-Trøndelag.

Les også

Comeback-Evensen kan få tittelkamp i år

«Kid Colombia» er i Sauerlands stall, den samme som Cecilia Brækhus er foreløpig, og kampen mor georgianeren er hans 22. som proff.

— Er det stor forskjell med det du var vant til etter mange år med trener Helge Wærøy i Melhus?

— Både Helge og Billy er like tøffe. Det er hard trening. Jeg har mye å takke Helge for. Han gjorde meg til en god bokser. Nå har jeg jobbet mer med det defensive, og mer teknisk.

Må være kald

Evensen gruer seg ikke til å entre arenaen i flomlyset igjen.

— Nei, jeg føler at jeg har fått trent godt, og er i bra form. Faktisk er jeg ganske rolig. Det er blitt sparring med mange tøffe folk.

- Og du er heller ikke skremt av nederlaget i EM-kampen, der du fikk hard medfart og tapte for EM-tittelholder Alexander Miskirtchian i Esbjerg i februar 2013, da dommeren stoppet oppgjøret i siste runde?

— Nei. Tapet der skyldes at jeg ikke klarte å holde hodet kaldt. Dessuten var jeg lei. Derfor trengte jeg en pause.

Kakhaber Avetisian har gått 54 kamper, seire i 32 av dem. 15 har endt med KO, 21 tap (KO 6) og 1 uavgjort. Kampen kan følges på Viasat 4, der sendingen fra Nordic Fight Night starter kl. 20. Evensen går i ringen like etter.

Se dokumentaren «Tynt faen»

Dokumentaren viser hva som førte til bruddet mellom proffbokseren Andreas Evensen og den kontroversielle treneren Helge Wærøy.

Etter tolv års intensivt samarbeid har proffbokser Andreas Evensen brutt med trener Helge Werøy. For første gang forteller vi hva som skjedde i kulissene. Adresseavisen har fulgt dem tett de siste fire årene og presenterer nå videodokumentaren «Tynt faen».

Fotojournalistene Håvard Haugseth Jensen og Kim Nygård har fulgt bokseren og hans trener i Melhus, Skottland, Finland og England. Dette er første gang Adresseavisen viser en egenprodusert videodokumentar på adressa.no.

Du ser videoen på adressa.no.

Fakta

 • Andreas Volden Evensen
 • Født: 19.februar 1986
 • Proffbokser, fjærvekt
 • Født i Bogota, Colombia.
 • Oppvokst i Haltdalen i Sør-Trøndelag.

Meritter: 21 proffkamper, av dem 17 seire, tre tap og én uavgjort. Vant i mars 2010 WBO interkontinental-tittelbelte i fjærvekt, og han forsvarte beltet 11. mai 2010. 4. desember 2010 gikk han opp en vektklasse og bokset WBO tittelkamp i super fjærvekt. Han tapte på poeng for den regjerende mester skotten Ricky Burns. I 2013 tapte han EM-tittelkamp i fjærvekt mot den russiskfødte belgieren Alexander Miskirtchian på knockout i tolvte runde. Fire NM-gull.

SPORTSDØGNET:

Publisert
 1. Boksing
BT anbefaler

«Et knippe gamle helter viste frem det beste og det verste fra 90-tallet på Plenen»

Boomfunk MC’s, Wyclef Jean, Aqua, Vengaboys og E-Type viste frem det beste og det verste fra 90-tallet på Plenen.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Trapper opp streiken ved flere skoler

 2. Frykter strøm­prisene tvinger henne ut av yrket: – Jeg er desperat

 3. Sjefen holdt planene hemmelig i et halvt år. Så sa han opp 80 kollegaer.

 4. E16 i Arna gjenåpnet

 5. Lang kø for fjerde dose

 6. – Havner du i de kraftigste bygene, blir det som å ta seg en dusj