Slik var spillet om Badji

I begynnelsen av juli skal Brann ha fått alle pengene de har krav på.

Stephane Badji er klar for tyrisk klubb.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

I 21.30-tiden mandag ble Stéphane Badjis overgang fra Brann til Istanbul Basaksehir fullført.

Den tyrkiske klubben betaler rundt 6,5 millioner kroner for spilleren.

I begynnelsen av juli skal Brann ha fått alle pengene de har krav på.

En del av pengene skal allerede være på konto hos Brann, mens deler av kjøpssummen vil betales i løpet av de neste månedene.

Når Badji har spilt et visst antall kamper for tyrkerne, vil Brann få en ny sum. Brann har også sikret seg en prosentandel av et videresalg av Badji.

— Vi sto veldig hardt på at vi skulle ha en videresalgsprosent, sier fungerende sportssjef Rune Soltvedt.

Brann på sin side må nå betale en andel til Badjis gamleklubb Sogndal. Det var fra Fosshaugane trener Rune Skarsfjord hentet ham for to år siden.

Kan debutere med en gang

Midtbanetøffingen fra Senegal kan allerede tirsdag få sin debut for Istanbul, som møter Karabukspor i en cupkamp.

— Hvordan opplevdes forhandlingene med Istanbul, Soltvedt?

— Som litt spesielle. I utgangspunktet var det veldig stor avstand mellom klubbene. Det var tidlig ulike agenter inne i bildet, som forhørte seg med oss om pris for Stéphane. Etter hvert fikk vi et tilbud fra Istanbul (på 3,5 millioner kroner), som vi ikke kunne si ja til.

Klubbene møttes deretter i Oslo. Brann-sjefen forlot forhandlingsmøtet med en usikker følelse, han var ikke sikker på at Istanbul ville komme på banen med et bedre tilbud. Men det gjorde de.

— Det var en krevende overgang, der vi fikk tidspress på slutten. I utgangspunktet ønsket vi å gjøre oss ferdig i helgen, men ting tok veldig lang tid, sier Soltvedt.

- God avtale for klubben

Først mandag kveld kom de siste økonomiske garantiene.

— Det var formuleringer i garantibrev vi måtte se både fem, seks og syv ganger på. Jeg var veldig opptatt av å gjøre alt grundig og korrekt, spesielt siden dette var min første store avtale som sportssjef. Avtalen vi sikret til slutt, føler jeg er god for klubben.

Badji selv har vært svært tydelig på at han ønsket seg bort fra Brann – og trener Rikard Norling. Avtalen med hans nye klubb, strekker seg over tre år. Badji var før jul koblet til flere engelske klubber, før han altså endte opp i Tyrkia. Den siste tiden har han vært opptatt med spill i Afrikamesterskapet for Senegal.

Ifølge Istanbul Basaksehirs nettsider, sier Badji at han aldri var i tvil om sitt nye klubbvalg, etter å ha overvært en kamp sist helg.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk