- Håkon Opdal er Norges beste keeper og bør på landslaget

I Brann var han «verdens beste keeper». Nå er han i hvert fall Norges beste, mener eksperter.

Det er syv år siden Håkon Opdal var på landslaget, men i en alder av 33 år har Start-keeperen funnet tilbake storformen. - Landslaget er et mål, sier Opdal.
Publisert: Publisert:
Fotballekspert for TV 2, Ole Martin Årst.
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

– Håkon Opdal har vært Starts beste spiller og Tippeligaens beste keeper denne sesongen – ganske suverent også vil jeg si, sier TV 2-ekspert og tidligere Start-spiss Ole Martin Årst til Bergens Tidende.Keepertrener i Start, Erik Ruthford Pedersen, er heller ikke i tvil.

– Han har prestert godt over lang tid og er den beste keeperen i Norge. Når du er best bør du få betalt for det i form av landslagsplass, sier Ruthford Pedersen.

– Det er veldig hyggelig å bli lagt merke til. Formen er god og jeg har vært på høyde over tid, sier Opdal om rosen.

Han legger ikke skjul på at landslaget er et mål.

– Så lenge jeg spiller i Tippeligaen er ambisjonen helt klart å spille på landslaget, sier Opdal.

Landslagets keepertrener Frode Grodås er glad for Opdals suksess.

– Vi følger med og registrerer at Opdal har hatt en god sesong. Jeg har stor sans for Opdal, men per i dag er det andre som blir sett på som bedre. Når det er sagt synes jeg det er kjempemorsomt at Håkon presterer så bra. Han er en kjempetype som jobber hardt, sier Grodås.

Les også

- Nyland viste at landslagsplassen er hans

Årst vil ha rutine

På VG-børsen er Opdal på 7. plass av alle spillerne i eliteserien med et snitt på 5,91. Ingen målvakter har høyere snitt enn mannen fra Odda. Derfor mener ekspertene at landslaget igjen bør få øynene opp for Opdal, som fyller 33 år denne uken. Opdal står med 12 A-landskamper for Norge, kamper han fikk i perioden mellom 2006 og 2008. Nå syv år senere mener keepertreneren i Start at det er på tide med et comeback.

– De som er på landslaget nå (Ørjan Håskjold Nyland, Rune A. Jarstein og André Hanssen) er gode representanter for Norge, for all del. Men når Håkon presterer som han gjør nå og har gjort det over lengre tid, ville jeg ikke hatt noe problem med å putte han i Norges mål, sier Ruthford Pedersen.

Årst er enig.

– Håkon er i sitt livs form. Han er veldig trygg, er godt trent og viser stor autoritet. Han har fått mye å gjøre i Start, men har vært vanvittig bra. Det som er litt problemet for Håkon, og for Kenneth Høie som har prestert godt i Sverige, er at Norge har såpass mange unge, bra keepere. Men personlig liker jeg å ha en keeper med erfaring i et landslag, sier TV 2-eksperten.

Les også

Norges landslagskeeper: - 1-0 til meg over Zlatan

Konkurranse fra Island

Opdal var i Brann fra 2001 til 2011 og vant både cup— og seriegull med bergensklubben. Toppåret hans var nok 2006. Etter et kort opphold i danske SønderjyskE ble han i 2013 hentet til Start av Mons Ivar Mjelde, treneren som ga Opdal så mye tillit i Brann.

Ingvar Jónsson ble hentet til Start for å skape konkurranse. Den duellen har Håkon Opdal vunnet så langt.

Etter skadetrøbbel i fjor var det enkelte som trodde at Opdal ville få store problemer da Start hentet den islandske keeperen Ingvar Jónsson. Det skjedde ikke.– Vi hentet Jónsson for å skape mer konkurranse, og Håkon har til de grader tatt opp hansken. Dessuten trente han forbilledlig etter skaden i fjor, skryter Ruthford Pedersen.

– Rehabiliteringen etter skaden gikk bra, og jeg brukte ferien godt. Og så er det alltid slik at økt konkurranse kan pushe deg det lille ekstra, sier Opdal selv.

Også Nettavisens fotballekspert Joacim Jonsson er full av lovord om Opdal. I sin rangering av keeperne i eliteserien er Opdal nummer to bak Stabæks Sayouba Mande.

«Opdal har vært Starts beste spiller denne våren. Han er kanskje inne i sin aller beste periode i karrieren. Har vært bunnsolid i alle faser av keeperspillet. Skal en landslagstropp tas ut etter prestasjoner den siste tiden burde Opdal vært en del av den», skriver Jonsson i sin blogg.

– Glad i Brann

Opdal fyller 33 år denne uken og kontrakten med Start går ut ved sesongslutt. Hvor lenge han holder det gående som keeper vet han ikke.

– Så lenge motivasjonen og utviklingen er der så er det ingen grunn til å gi seg. Som keeper er man ikke ferdig når man har passert 30 år, sier Opdal.

Han er i dialog med Start om ny kontrakt, men holder alle muligheter åpne. Både Tippeliga, et nytt stunt i utlandet – og kanskje gamleklubben Brann?

– Jeg vurderer alt og må se på totalen. Brann er en spennende klubb, jeg kjenner mange der og er glad i Brann, sier Håkon Opdal.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk