VIF-leder: - Helt avgjørende for oss med ny Trøim-avtale

Investor Tor Olav Trøim fortsetter som Vålerengas rike onkel i ytterligere fem år, melder Dagens Næringsliv.

Publisert Publisert

Tor Olav Trøim vil fortsette Vålerenga-støtten, ifølge Dagens Næringsliv. Her er Trøim på Vålerenga-kamp tidligere i år sammen med kona Celina Midelfart (t.h), daglig leder i VIF Stig Ove Sandnes (med ryggen til) og tidligere styreleder Åge Petter Christiansen. Foto: NTB scanpix

  • Kjetil Flygind
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Vålerenga-investor Tor Olav Trøim enig med klubben om ny avtale. Og nå begynner brikkene å falle på plass i VIF.

Dagens Næringsliv skriver i dag at klubbens investor og redningsmann Tor Olav Trøim er klar til å gå inn i en ny avtale med Vålerenga. Det er snakk om en femårsavtale.

Forslaget til ny avtale skal stemmes over når det avholdes ekstraordinært årsmøte torsdag.

— Det å få med Trøim i et videre samarbeid med aksjeselskapet er helt avgjørende for oss nå. Han har vært med i over ti år og har sagt at han ønsker å være med videre. Men avtalene skal godkjennes først. Det er ikke på plass ennå. Det skal stemmes over både i klubben og aksjeselskapet før det er i boks. Ingenting er klart pr. i dag, sier daglig leder i Vålerenga Fotball, Stig-Ove Sandnes, til Aftenposten i ettermiddag.

Marerittåret

Denne avtalen med Trøim er en svært viktig brikke for Vålerenga, som er på vei ut av et økonomisk uføre som nær har tatt livet av klubben.

— Vålerenga Fotball AS har signalisert at de vil være med videre, og vi ber klubbens medlemmer ta stilling til dette. Vålerenga har nå en samarbeidspartner vi kan se framover med, sier styreleder Thomas Baardseng i Vålerenga Fotball Elite til DN.

VIF-LEDER: Stig Ove Sandnes. Foto: Arkiv

Problemene for Vålerenga startet for et år siden.For i november 2013 ble det klart at VIF manglet 20 millioner kroner på å kunne drifte ut året.

Løsningen ble at Trøim gikk inn med 13 friske millioner i Vålerenga – da som en del av en aksjeemisjon i Vålerenga Invest Fotball, for å berge klubben fra konkurs. Det gikk med et nødskrik. Ansatte måtte gå ned 12,5 prosent i lønn, og 14 ansatte forsvant fra Valle.

Daværende styreleder i Vålerenga Fotball, Åge Petter Christiansen sa den gang at «ingen i VIF er spåmenn».

Utover i 2014 så det ikke nevneverdig bedre ut. I vår kom meldingen om at VIF styrte mot et underskudd på 15 millioner kroner. Det er sviktende sponsorinntekter som har sendt Oslo-klubben ut på dypt vann.

Kirkekollekt og fotball hånd i hånd

— Når man trenger kirkekollekten for å redde fotballklubber, da er det alvor, sa eksredaktøren av Dine Penger, nå økonomikommentator i VG, Tom Staavi, til Aftenposten i sommer.

I tillegg fikk klubben regning fra Stabæk på 5,6 millioner etter opsjonsbråket rundt Herman Stengel i forbindelse med den mye omtalte overgangssaken.

I slutten av juli kunne Aftenposten presentere Vålerengas store redningspakke som skulle sikre et videre samarbeid med Trøim. I denne avtalen lå det til grunn at klubben selv må kunne sørge for en klubbdrift som er så sunn og nøktern at investor Trøim ikke i samme grad som tidligere må inn og redde klubben fra konkurs.

Med en Trøim-avtale på plass kan klubben også gå videre med spillerlogistikken. Det er spillere på vei inn og ut på Valle, og ikke minst venter «alle» på at Kjetil Rekdal skal signere sin nye kontrakt med Oslo-klubben. Den er av flere årsaker ikke ennå klar.

— Litt av greia har vært å få avklart en del ting når det gjelder en ny AS-avtale, hvem som skal være trener og våre sportslige ambisjoner. Så dette henger litt sammen.

- Kan du nå gå ut og berolige VIF-fansen og si at Rekdal signerer hvis denne avtalen med Trøim godkjennes i årsmøtet?

— Nei, jeg kan ikke det før alt er 100 prosent klart. Men det har aldri vært tvil om at vi ønsker han med videre, sier Sandnes.

Kan bli aktuelt med kapitalutvidelse

Han beskriver den økonomiske situasjonen i klubben slik:

— Vi tok grep i 2013 og i 2014, men er ikke i mål av den grunn. Vi er havnet i rød sone hos Norges Fotballforbund, og det er ikke gjort over natten å komme seg ut av det. Det er fortsatt et godt stykke arbeid som gjenstår, sier Sandnes.

Trolig vil også 2015 gå med til å rydde opp i en skakkjørt økonomi.

Men VIF-lederen kan ikke love at avslutningen på 2014 blir mindre dramatisk enn i fjor.

— Da begynte vi på denne prosessen, og tiltakene vi har gjort på veien er en del av en langsiktig plan. Det har vært utfordringer knyttet til 2014 hele veien, også når det gjelder å få avsluttet året på en god måte. Men dette er noe vi har sett komme. Det som skjedde i fjor var mer uforutsigbart. Men dette er en del av planen vi jobber etter.

- Men du vet vel hvordan dere ligger an?

— Ja, hvis ikke hadde jeg vært litt skremt.

- Hvorfor vil du ikke si noe om det?

— Fordi dette er en del av mange tiltak vi jobber med. Nå som vi begynner å nærme oss slutten på året er det mange ting som skjer. Vi går på konstant sparing på alle mulige ting og prøve rå gjøre det vi kan. Vi har også fått denne Stabæk-saken midt oppe i dette også. Det er mange ting, sukker Sandnes.

— Må Trøim inn og bidra med for at dere skal berge dere ut året?

— Det jeg kan si om det er at vi har hatt en plan i hele år. I april og mai gikk vi ut og sa noe om hva vi manglet. Da ble det lagt en plan for resten av året. Det kan tenkes at det må gjøres en kapitalutvidelse i aksjeselskapet. Men det får vi komme tilbake til, sier Stig-Ove Sandnes.

Det siste tiåret har Vålerenga tapt 74 millioner kroner.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Vålerenga-leder om rød sone: - Ikke overraskende for oss

  2. VIF tause om ny Rekdal-kontrakt

  3. VIF nærmer seg ny Trøim-avtale

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt18162065204550
2Molde18111646222434
3Odd1811163224834
4Rosenborg1895434191532
5Vålerenga189542924532
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk
BT anbefaler

Fastlegekrisa i Bergen har aldri vore større: – Eg blei låst i eitt år i stillinga etter at eg sa opp

Med 24 ledige stillingar er fastlegekrisa i Bergen større enn nokosinne.

LES SAKEN
  1. Eliteserien
  2. Vålerenga Fotball