Brann-supporterne med benkeforslag

Vil kjempe for at Åshild Samnøy fortsetter i Brann-styret.

Supporterne vil kjempe for at Åshild Samnøy fortsetter i Brann-styret.
  • Mads Bøyum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

BT får bekreftet at det vil bli stilt benkeforslag om Åshild Samnøy til Brann-styret på årsmøtet onsdag.

Hun har vært supporternes representant i styret de siste årene, men fikk ikke valgkomiteens fornyede tillit da den leverte sin innstilling.

Det skapte kraftige reaksjoner i store deler av supportermiljøet, og nå bekrefter Bataljonen-leder Roger Lillebøe-Hansen at de vil fremme benkeforslag om Samnøy.

— Det er fordi vi mener det er viktig for Brann at Åshild fortsetter. Hun er dyktig, grundig og samvittighetsfull i arbeidet sitt. Så vil hun stå for en kontinuitet i et nytt styre, sier Lillebøe-Hansen.

Han fortsetter:

— Åshild har ekstremt god kontakt med grasroten i Brann og vi tror hun kan være rett person til å skape en ny kultur i klubben.

BT har foreløpig ikke lyktes i å få kommentarer fra Åshild Samnøy.

Derfor vil Bjørn Dahl tilbake

Søndag meldte BA at grupperingen av tidligere spillere, Tirsdagsgjengen, vil fremme benkeforslag om å få tidligere daglig leder Bjørn Dahl inn i Brann-styret.

Til BT mandag forklarer Dahl hvorfor han har valgt å takke ja til å stille som kandidat – etter å ha tenkt seg lenge om.

— Jeg er glad i klubben, som jeg har vært i fra jeg var liten gutt. Nå har jeg hatt avstand til den et par år, men kjærligheten til Brann ligger i bunn. Dette handler om å ville gjøre en jobb for Brann, sier Dahl.

Mannen som har fortid både som spiller og toppleder, sier det ikke ligger prestisje i styrevalget for hans del, og at han har et avslappet forhold til det hele. Grupperingen som har foreslått ham, har grunngitt det med behov for fotballfaglig kompetanse og klubbkjennskap i styret.

Dahl sier innstillingen av Kjell Tennfjord som ny styreleder, har hatt betydning for hans valg om å si ja.

— Jeg har aldri hatt problemer med å jobbe sammen med Kjell. Vi er gamle busser og jeg har stor respekt for ham, og er sikker på at han som leder vil trekke i trådene på en stille og rolig måte, sier Dahl.

Tennfjords reaksjon

Mandag ettermiddag, timer etter at nyheten om det siste benkeforslaget ble kjent, gir Tennfjord sin reaksjon på utviklingen før årsmøtet. Han er ikke begeistret for benkeforslagene.

— Jeg går til valg på valgkomiteens innstilling og er veldig opptatt av at den blir vedtatt, sier Tennfjord.

Han fortsetter:

— Jeg mener dem som er innstilt av valgkomiteen, besitter den kompetansen som er nødvendig for å drive en moderne toppklubb. Når årsmøtet har valgt en valgkomité, mener jeg det naturlige er at årsmøtet respekterer arbeidet valgkomiteen gjør, sier han.

- Kan benkeforslagene føre til at du re-vurderer ditt kandidatur?

— Det har jeg ikke lyst å kommentere i det hele tatt, sier Tennfjord.

Her er innstillingen

Valgkomiteens leder Hilde Lekven har til BT uttalt at prosessen med å lage styreinnstilling har vært tøff.

— Det har vært en svært krevende prosess for valgkomiteen. Vi har vært utsatt for stort press, fra mange ulike fraksjoner i Brann, sa Lekven sist uke.

Dahl sier han har forståelse for Lekvens syn om at «alle snakker om endring, men ingen vil endre seg».

— Det er viktig med nye impulser. Hvis jeg kommer inn i styret, betyr ikke det at vi neste år skal gjøre alt som vi gjorde det i 2006 eller 2007, for rammebetingelsene endrer seg hele tiden. Men jeg tror det er viktig med kontinuitet. Jeg er ikke ute etter å profilere meg selv i det hele tatt, men jeg har lang erfaring fra klubben og kan litt om driften av den.

Supportersjef Lillebøe-Hansen sier fansen ikke har tatt stilling til Dahl-benkeforslaget, men påpeker at begrunnelsene for ham er ganske like dem supporterinitiativet lister opp for Samnøy.

Her er valgkomiteens innstilling til Brann-styret som velges på årsmøtet ondag 4. mars:

Leder: Kjell Tennfjord, innstilles for 2 år.

Nestleder: Henrik Lie-Nielsen, innstilles for 1 år.

Medlemmer: Liv Grete Skjelbreid, ikke på valg. Nina G. Sandnes, innstilles for 2 år. Tom Georg Olsen, innstilles for 1 år. Arild Christiansen, innstilles for 2 år.

Varamedlem: Krister Hoaas, ikke på valg.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann

Mest lest akkurat nå

  1. Labsjefen om omikron-viruset: – Kan vere i Bergen allereie

  2. Butikktjuv på raid stoppa av vektarar

  3. Sykehusene i Bergen satte korona­rekord. Men én gruppe er ikke blant pasientene.

  4. Stjernespissen gir seg. Flere sentrale Åsane-spillere er på utgående kontrakt.

  5. Anslår dobling av RS-innleggelser. – Det er tøft akkurat nå.

  6. Nå blir det kaldt!