Stord fra sjokktap til sjokkseier

Onsdag tapte de med syv mål for Halden. To dager seinere var Stord knapt nok til å kjenne igjen – og vant med ni.

Henrik Knudsen scoret ni ganger.

  • Trond Sandvik
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Stord-HC Radnicki 32-23:

— Det har med innstilling å gjøre. Imponerende å ha så bra kontroll gjennom hele kampen, oppsummerer playmaker Henrik Knudsen fredagens cupbombe i Sunnhordland. Der Stord la grunnlaget for avansement til Challenge Cups kvartfinaler gjennom bunnsolid opptreden både bakover og forover.

På forhånd leflet Jesper Holm med tanken på å spare så mange som mulig av elitespillerne lørdag ettermiddag – dersom Stord gikk på et stortap i første kampen. HC Radnicki fra Serbia har nemlig resultater å vise til på Balkan, prestasjoner som tydet på at laget fra Kragujevac ville bli en krevende motstander å møte. Men i stedet for en ny smell snudde Stord-trenerens mannskap frustrasjon til pur glede.

Les også

Stords Jesper Holm søker råd hos suksesstrener

Dansk toppscorer

— Alle går på mål. Alle vil utfordre. Og alle tar fighten bakover. Slikt gir resultater, resonnerer Henrik Knudsen. Nok en gang ble dansken toppscorer med sine ni fulltreffere.

— Idrett har mye psykologi i seg, fortsetter han.

— Man kan grave seg ned og ikke dukke opp igjen etter noe så flaut som det vi opplevde onsdag. Eller man kan velge det motsatte – å stå opp i motgangen. Vi gjorde det siste mot Radnicki, og har skaffet oss et meget godt utgangspunkt foran returoppgjøret.

- Avansementet er vel i havn med ni mål foran?

— Du har sett hvor dypt vi kan synke. Men med samme innstilling går vi videre, tror Knudsen.

God keeper

Fredagens kveldskamp ga noe så sjeldent som kontringer i favør Stord. Og «lette» scoringer – noe som har vært en mangelvare hele sesongen. I tillegg sto Thomas Aagaard godt i mål etter pause, i motsetning til sin serbiske kollega.

— Før kampen sa jeg til mine spillere at resultatet ikke var det viktigste nå. Men heller at de skulle legge ned en innsats som gjorde at de kunne se hverandre inn i øynene ved kampslutt. Det funket, mener Jesper Holm. Han vil ikke spare sine beste menn i returoppgjøret, iallfall ikke fra start.

— Det gjør jeg ikke. Vi svinger sånn i prestasjonene at alt er mulig innenfor 60 minutter. Avansementet er ikke i boks, advarer Stord-treneren.

— Men skulle vi ha full kontroll på det hele utover i 2. omgang, vil jeg la spillere få hvile. Vi har jo en kamp kommende onsdag som blir livsviktig for vår del. Å slå Nøtterøy kan utgjøre forskjellen mellom nedrykk og en sluttspillplass.

Publisert
  1. Håndball
  2. Stord IL
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Stords styreleder går hardt ut mot sine egne

  2. Bjelleklang og seier for Spanne og Stord

BT anbefaler

Utvalgsleder om Fridalen skole: – Jeg er rasende

Mikkel Grüner (SV) krever at skolebyråd Endre Tvinnereim (Ap) rydder opp på Fridalen skole.

LES SAKEN