Mistet hele gullfesten – måtte rett på eksamen

Keeper-Hansen ble værende i Oslo da festflyet dro.

Publisert Publisert

André Hansen fikk få utfordringer under årets cupfinale. Foto: MORTEN ANTONSEN

  • Ole Sagbakken
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Oslo (adressa.no): — Jeg må være på plass i eksamenlokalet 08.30. Da sjekker man bøkene for eventuelle juks, så starter eksamen 10.00. Det er kjipt at det skjer akkurat i dag, men lite å gjøre ved, sier Andre Hansen til Adresseavisen.

Han er samtidig kjapp med å legge til at det neppe vil være noe juks i bøkene han har med seg.

— Hehe… Nei. Og jeg skal unne meg én øl og god mat. Men det er fire timer med opphavsrett mandag morgen, så det blir i svært rolige former.

LES OGSÅ:

Les også

Her er ordene som fikk Rosenborg-treneren til å rase

Frie tøyler

Mens Rosenborg-spillerne satte inn festgiret retning Trøndelag ble André Hansen igjen i hovedstaden søndag kveld.

Pål André Helland ga hele Trøndelag frie tøyler etter finaleseieren over Kongsvinger, men de gjaldt ikke for Rosenborgs egen målvakt.

— Det er bare å preppe til en like viktig dag i morgen (mandag) – for min del, i hvert fall, sa han under banketten søndag ettermiddag.

Mandag venter nemlig en ny juss-eksamen. Før han har enda en eksamen på fredag.

— Det nærmer seg slutten av studiene, og det hadde vært hyggelig og ålreit å få fullført på en god måte der også. Jeg har jobbet mine timer de siste ukene, så for min del har vel ikke cupfinalen streifet hodet før klokken 10 da jeg sto opp, forteller han.

LES OGSÅ:

Les også

Svensson kan ha spilt sin siste RBK-kamp, men en annen stjerne lover å bli

Stille dag

Kanskje kunne han også forberedt seg til eksamen underveis i finalen, også. Det ble nemlig en usedvanlig rolig økt for landslagskeeperen, som knapt nok hadde noe å gjøre før Martin Ellingsen plutselig var alene igjennom.

LES OGSÅ:

Les også

Helland herjet da Rosenborg ble historiske: - Nå fortjener hele Trøndelag en fridag

Da var det spilt 77 minutter på Ullevaal, og Hansen var lynhurtig nede og reddet en forholdsvis god avslutning fra Kongsvinger-spilleren.

— Det er det som har blitt læringskurven i min tid i Rosenborg, at det kan gå 77 minutter før man egentlig må gjøre noe. Jeg fikk beskjed av Trond Alstad (organisasjonssjef i Rosenborg) om at det tok 16 minutter før jeg i det hele tatt var borti ballen, sier Hansen.

— Det er hverdagen, og noe jeg er vant til gjennom mange hjemmekamper på Lerkendal. Men det er selvfølgelig greit at jeg får dratt frem noe av det jeg kan i en finale også, legger han til.

LES OGSÅ:

Les også

15 spørsmål i RBK-troppen

— Tar alle seriøst

27-åringen mener finalekampen mot Kongsvinger er et godt eksempel på hvordan Rosenborg-laget har utviklet seg som gruppe de siste to årene.

— De cupgullene vi har tatt viser at vi som gruppe tar hver motstander seriøst. Når vi er på tå hev er det ingen som tar oss, og de kampene vi har tapt i Norge de siste to sesongene har stort sett kommet etter at vi har sikret gullet, sier Hansen.

Publisert
  1. Fotball-NM