Brennhet Botheim om ny Glimt-kontrakt: – Foreløpig er det litt stille

Han er toppscorer, kan skyte Bodø/Glimt til nytt seriegull i debutsesongen og filleristet José Mourinhos Roma-forsvar. Og foreløpig er ikke Erik Botheim (21) enig med Glimt om å forlenge avtalen.

MIDTPUNKTET: Erik Botheim gratuleres av Patrick Berg (til høyre), Ola Solbakken og Amahl Pellegrino for scoring mot Roma torsdag.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

U21-landslagskapteinen bør dermed ha gode forhandlingskort på hånden etter å ha levert fra første seriekamp i 2021. Men akkurat nå er dialogen rundt ny kontrakt satt på vent.

– Vi har pratet litt og alt sånn, foreløpig er det litt stille. Vi får se hva som skjer etter sesongen. Vi er blitt enige om å telle opp etter sesongen, sier Glimt-spissen, som før denne sesongen kom gratis på en toårsavtale.

Med 18 mål i serie og europacup har markedsverdien og oppmerksomheten garantert økt siden Rosenborg terminerte kontrakten med 21-åringen i vinter. I Bodø/Glimts tempofotball har karrieren til Botheim skutt fart.

Grafikk: www.sofascore.com

Senest bevist i den allerede legendariske 6–1-seieren mot Roma i Europa Conference League, der han bød på to scoringer og tre målgivende.

Botheim vil ikke si så mye om hva han ønsker eller hva slags tidsperspektiv Glimt har snakket om å tilby rundt en forlengelse.

– Jeg vil ikke gå inn på detaljer. Akkurat nå trives jeg veldig i Bodø/Glimt og forholder meg til den kontrakten vi har. Så får vi prate og bli enige om hva som skjer videre, sier 21-åringen fra Oslo.

Les også

Botheim om Haaland-hjelp, utskjelling og RBK

Heller ikke klubbens sportsmanager Håvard Sakariassen vil svare på mange spørsmål rundt Botheims situasjon.

– Han har kontrakt ut neste år og så snakker vi sammen, konstaterer Håvard Sakariassen.

– Så det er ikke lagt på is?

– Vi har dialog med agenten hans, Jim Solbakken.

– Monolog, legger han spøkefullt til.

Søndag spiller Botheim og Bodø/Glimt borte mot Strømsgodset i Drammen. Med seier her kan Glimt langt på vei avgjøre seriegullet når Molde venter på Aker stadion tre dager senere. Da vil nordlendingene ha seks poeng forsprang med seks runder igjen.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt87102171422
2Viking7421169714
3Brann8422158714
4Sarpsborg 08733175212
5Lillestrøm74031313012
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk