Normann hylles av legende: - Fantastisk

ULLEVAAL STADION (VG) De forventet en krigersk viking, men har blitt servert lagets kanskje viktigste offensive spiller. Norwich-fansen er fra seg av begeistring over Mathias Normann (25).

ELEGANT TERRIER: Norwich-fansen håper Mathias Normann kan bidra til å holde klubben i Premier League.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Hvis det hadde blitt holdt en avstemning om sesongens beste Norwich-spiller nå, er jeg sikker på at Normann ville vunnet, sier fotballkommentator for BBC, Chris Goreham, til VG.

En glitrende sesongstart ble fulgt opp med en flott soloscoring da Norwich tok sin første seier for sesongen.

– Det var utrolig godt. Jeg har hatt noen forsøk før det, og dette var egentlig den dårligste avslutningen, men jeg tar den med et smil, sier Normann – og holder ord med et stort glis om munnen.

Etterpå uttalte Brentford-manager Thomas Frank at hans eget lag startet veldig bra og skapte sjanser, men «så ble Mathias Normann plutselig Messi, løp gjennom fem spillere og satte ballen i mål».

Akkurat det imponerer ikke Ståle Solbakken:

Vinnermentalitet

Mathias Normann har blitt en nøkkelfigur på den norske midtbanen – akkurat slik han er for sin engelske klubb.

Norwich sliter tungt i bunnen av Premier League, men for fansen har Normann vært et sårt trengt lyspunkt og en publikumsfavoritt.

– Det er nok på grunn av vinnermentaliten min og det jeg har prestert. Det er selvfølgelig hyggelig å høre og hvis man gjør fansen fornøyd, så gjør man i hvert fall noe riktig, sier Normann selv da han blir spurt om populariteten blant fansen.

Også tidligere landslagssjef Lars Lagerbäck har sammenlignet Normann med Messi:

Kampsport

I sommer mistet klubben tre sentrale midtbanespillere – blant andre norske Alexander Tettey. Goreham tror fansen har blitt blåst av banen av 25-åringens kvaliteter.

– Behovet for en defensiv midtbanespiller, som kunne vinne tilbake ballen, var stort. Normann har virkelig imponert med taklingene sine, men han er mye mer dynamisk enn fansen hadde forventet, sier Goreham og trekker frem Normanns skuddvilje.

– Han har en veldig bra innstilling om at fotball er en kampsport. Når han er på sitt beste har han en positiv arroganse i måten han spiller på. Og så ser han ofte etter en gjennombruddspasning før han ser etter den sikre pasningen. Det er alltid godt å ha en spiller som ser den lange pasningen først, sier landslagssjef Ståle Solbakken.

Tall fra statistikkbyrået Opta viser at Normann er blant Norwichs beste spillere på en rekke offensive parametre:

Med driblinger, pasninger og avslutninger er Normann en angrepstrussel i tillegg til en defensiv ryddegutt.

– Normann har løst oppgaven med stil og bravur og gitt Norwich litt ekstra energi.

Prestasjonen ga Normann er plass på ukens lag hos BBC. Også tidenes toppscorer i Premier League, Alan Shearer, plukket ut Normann til sin ellever.

– Midtbanespilleren har vært et lyspunkt for Norwich denne sesong og inspirerte laget til deres første seier med en fantastisk åpningsscoring, skriver Shearer.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal20162245172850
2Manchester City21143453213245
3Manchester United2113353426842
4Newcastle United211010134122240
5Tottenham Hotspur22123741311039
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk