«Gamsten» ikke med til Bergen, men rekker seriestarten

Morten Gamst Pedersen (34) blir klar til seriestart og drømmer om å starte årets første hjemmekamp mot Start.

KLAR: Morten Gamst Pedersen rekker serieåpningen, men er ikke med til Bergen i helgen.
 • Tobias Stein Eilertsen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

ALFHEIM: Gamst Pedersen blir ikke med til generalprøven mot Brann i Bergen i helgen, men er superaktuell til serieåpningen borte mot Molde på følgende helg.

– Gamst har trent hele uka og vi har hele tiden hatt en plan med ham. Bergen kommer tidlig, men han er såpass godt i ruta, at han er veldig aktuell til Molde-kampen, selv om han neppe spiller 90 minutter da, sier TIL-trener Bård Flovik.

Les også

Ferdig i TIL - blir TUIL-spiller

For Flovik er klar på at «Gamsten» vil bli en viktig bidragsyter fra starten av.

– Vi skulle så klart ønske at han hadde fått noen kamper med oss før seriestart, men så fikk han en liten trøkk på La Manga. Vi ser på trening den her uka hvor god han er i gjennombruddsfasen og hvor god han er i spillet der. Han påvirker så trolig mye i spiller sitt. Han mangler litt på kampintensiteten, men det tror vi vil komme i løpet av den neste uka. Han går neppe fra 0 til 90 minutter, men han blir viktig fra starten, sier Flovik.

Drømmer om Start

Gamst Pedersen har hatt en god treningsuke og mener han blir klar til seriestart.

– Det har vært planen hele tiden. Klart, jeg skulle ønske jeg hadde vært med før, men det ville alltid ha vært en bonus. Det er bedre å skynde seg langsomt. Når det er sagt, så er jeg jo her for å spille kamper og fotball og drømmen hadde vært å starte hjemme mot Start i første hjemmekamp, sier Gamst Pedersen.

– Høy risiko

34-åringen kan bekle roller på sentralt og ute til venstre på TILs midtbane.

– Jeg er her fordi det er moro å spille fotball. Det er en utrolig fin gjeng og det er ikke en selvfølge at jeg skal starte. Mange har gjort det bra, men deer er også den største utfordringen; å bli kjent med 20 nye spillere. Du så for eksempel fra sist jeg var her, jeg spiller på høy risiko og da må jeg kjenne medspillerne. Med Karim (Essediri), visste jeg alltid at det ville komme to-tre skuddfinter før han slo inn. Han slo aldri inn på første og da gikk jeg heller aldri rett i boksen. Det samme med (Ole Martin) Årst, jeg visste hvor han ville ha ballen, så det er det jeg må jobbe mest med nå, sier han.

For formen er stadig stigende.

– Jeg blir nok klar til å være med til Molde, men kampen i helgen kommer litt tidlig, sier Gamst Pedersen, og legger til han ikke vil pådra seg en «idiotskade» før serieåpningen.

– Nå har jeg brukt lang tid på å komme tilbake, så da må jeg fortsette å være tålmodig, selv om jeg helst skulle hatt på meg drakten før den tid, sier «Gamsten».

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Molde18133238172142
2Bodø/Glimt18114348202837
3Lillestrøm18114332161637
4Rosenborg1897236221434
5Viking188553225729
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om dette temaet

 1. Mister kampene mot Brann og Rosenborg

 2. «Strålende nyhet fra RBK-spiss med måltørke»

 1. Eliteserien
 2. SK Brann
 3. Tromsø IL
 4. Morten Gamst Pedersen
BT anbefaler

– Jeg husker da det var kamp om plassene. Nå er vi glade for hvert barn vi får.

– Jeg husker da det var kamp om plassene. Nå er vi glade for hvert barn vi får.

LES SAKEN