Tarik: - Jeg er klar til å plage Malta

Tarik Elyounoussi kan være svaret på Per-Mathias Høgmos spissproblemer før møtet med Malta. Selv er Hoffenheim-spilleren klar.

- Jeg tar med meg gode opplevelser fra klubbhverdagen, og det skal jeg forsøke å smitte over på resten av troppen. Det er viktig å få spredd litt positivitet, sier Tarik Elyounoussi. Foto: NTB scanpix

  • Kjetil Flygind
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

VALLETTA (Aftenposten): — Jeg er klar til å gå på løp, plage stopperne til Malta, jeg skal være som en veps rundt dem, det hater midtstoppere. Jeg er klar hvis Høgmo vil ha meg som spiss, sier Elyounoussi til Aftenposten.

Onsdag kveld landet landslaget på Malta, noen timer etter det norske pressekorpset. Torsdag trener laget for første gang på nasjonalstadion Ta’ Qali, før det fredag kveld er kamp mot en av UEFAs svakeste fotballnasjoner.

Smittefare

Norge, med sin beskjedne 76. plass på FIFA-rankingen (Malta er lag nummer 155) trenger seier, gode prestasjoner og selvtillit. Og mål. Det kan den Marokko-fødte Tyskland-proffen fra Fredrikstad bidra med. På de syv første serierundene i Bundesliga har 26-åringen, som står med 33 landskamper og åtte mål, scoret fire ganger for Hoffenheim.

— Jeg tar med meg gode opplevelser fra klubbhverdagen, og det skal jeg forsøke å smitte over på resten av troppen. Det er viktig å få spredd litt positivitet, sier Elyounoussi.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo snakker ofte om utviklingsløp. Han trekker frem Elyounoussis utviklingsløp i Tyskland som et eksempel til etterfølgelse. For nå har spilleren begynt å score, og er noe så sjeldent som en norsk spiller i utlandet som treffer mål jevnlig.

— Jeg har spilt spiss før og er klar for å bidra der igjen. Jeg har en rolle i Hoffenheim hvor jeg er mye på løp og i posisjon foran mål, og det hadde vært morsomt å prøve det på landslaget, sier han.

Tarik og King?

Det kan fort skje, skal vi tro Høgmo.

— Den beste kampen vi har spilt når det gjelder gjennomføring, var mot Tsjekkia. Da spilte Tarik og Moa sammen på topp og fungerte veldig godt som et spisspar. Det kan fort være en mulighet, sier Høgmo.

Men Moa er ute med skade, og da kan det bety at Joshua King og Elyounoussi blir spissparet mot Malta. Hvis Høgmo vil ha to på topp.

— Når Tarik er i flyten og har selvtillit er han en meget god fotballspiller, sier landslagssjefen.

Like bra går det ikke for Joshua King. På de siste 12 månedene har han spilt 33 kamper. Det er blitt ett mål.

— Jeg scorer for få mål. Men når de først kommer øker også selvtilliten. Og da kommer det forhåpentligvis flere. Det har jeg sterk tro på. Men det folk egentlig ikke vet er at jeg har spilt kant i to-tre år nå. I kampen jeg spilte sist lørdag (Huddersfield) var det den femte eller sjette hvor jeg ble brukt som spiss på tre år. Jeg har ikke spilt så mye spiss. Det er det jeg ønsker å spille og det var det hva jeg var i United, forklarer King.

Press

- Hvordan oppleves presset på dere offensive spillere når målene uteblir, Elyounoussi?

— Når man er en spiss, kant eller offensiv midtbane måles man på mål og målgivende pasninger. Og selv om man gjør jobben og er god på andre måter, er det noe som mangler hvis man ikke scorer eller har assist. Men man må være flink til å nullstille og samtidig tøff i hodet.

Publisert
  1. Herrelandslaget fotball
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. Høgmo har brukt 50 spillere på åtte kamper

  2. Ødegaard skjermes fra utenlandske medier

  3. Norges spisshåp: 33 kamper, ett mål