Statistikken lyver ikke: Åsane-kollapsen kom etter at kapteinen forsvant

— Det hjelper oss ikke å snakke mer om det, sier Kjetil Knutsen.

MISTET KAPTEINEN: Åsanes dårlige trend startet da Vegard Leikvoll Moberg meldte overgang til Sogndal i sommer. - Det hjelper oss ikke å snakke mer om det, sier Åsane-trener Kjetil Knutsen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

På de siste ni kampene har Åsane plukket skuffende seks poeng. Dette gir et snitt på 0,66 poeng per kamp. Det er ikke godt nok om de ønsker å overleve i 1. divisjon.

Les også

Åsane-kapteinen klar for Sogndal

Mistet kapteinen

I sommer meldte tidligere Åsane-kaptein, Vegard Leikvoll Moberg overgang til Sogndal. Statistikken viser at det etter denne overgangen begynte å gå nedover med klubben og poengplukkingen ble betydelig dårligere enn hva den var i vårsesongen. På de 17 første kampene samlet nemlig Åsane 25 poeng, noe som gir et snitt på 1,47 per kamp.

Hva har du å si til denne statistikken, Knutsen?

— Det er for så vidt ikke veldig overraskende, men vi må forholde oss til den verdenen vi er i nå og der er ikke han. Han er heller ikke alene en forklaring på nedgangen, den er mer kompleks. Det hjelper oss ikke noe å snakke mer om det, sier Åsane-treneren.

Han legger ikke skjul på at det er utfordrende å forsterke når de beste spillerne forsvinner.

— Problemet vårt er å erstatte de spillerne som vi mister. Det er ikke gjort i en fei. Jo mindre du er som klubb, jo vanskeligere er det. Vi har ikke muligheten til og bare gå ut og kjøpe en ny Vegard, understreker Knutsen.

Les også

Syv strake uten seier for Åsane

— Vi må forstå alvoret i situasjonen

Det er fire kamper igjen av sesongen og muligheten for å berge plassen i 1. divisjon er absolutt ikke borte. Skal det gå, har treneren en klar filosofi på hva som trengs.

— Vi må forstå alvoret i situasjonen; vi presterer ikke på et godt nivå for øyeblikket. Det går på de grunnleggende tingene som at det duelleres ikke nok og det løpes ikke nok. Vi må være villig til å blø mer for drakten, sier Knutsen før han legger ekstra vekt på viktigheten av lojalitet:

— Jeg er hovedansvarlig for dette produktet og skal vi komme oss ut av den dårlige trenden må vi gjøre det sammen. Noe handler om mentalitet og ikke minst lojalitet. Alle må tenke hva man kan gjøre for å være med på å løfte de andre spillerne opp. Det er kun laget som betyr noe.

Les også

Derfor tror sølvgutt Petter Vaagan Moen på sølv til Brann

Vil ikke snakke om marginer og uflaks

Et lag i motgang er ofte offer for marginer imot og uflaks i kamper. Dette vil ikke Knutsen høre snakk om. Han er bestemt på at det er dem selv som har satt seg i den situasjonen de nå er i.

— Det blir bortforklaringer å snakke om marginer. Da lurer vi bare oss selv. Marginer imot oss kan vi finne mye av fra kamp til kamp, men det blir et helt feilt fokus, sier Knutsen.

Det er ikke første gangen Åsane havner i en dårlig periode. Det skjedde senest forrige sesong, på omtrent samme tid som nå. I fjor klarte laget å snu den dårlige trenden, og det er nettopp dette de satser på å gjøre nå også.

— I fjor hadde vi fokus på det å like og være ute av komfortsonen og det håndterte vi på en utrolig god måte.

Les også

Dette er Branns nye superverktøy

— Samme hvem vi møter

Neste runde møter Åsane Strømmen som er inne i en god flyt. Det frykter ikke Knutsen.

— Det er et godt lag som har tatt mye poeng de siste kampene. For oss betyr det overhodet ingenting, det er det samme hvem vi møter.

Åsane ligger nå på en 9. plass med 31 poeng. Bak dem er det jevnt mellom Fredrikstad med 31 poeng, Ranheim med 31 poeng, Hødd med 29 poeng og Ullensaker/Kisa med 28 poeng. Det blir med andre ord en kamp for tilværelsen.

— Vi må bruke tid på det vi kan gjøre noe med og det er kun oss selv. Hva Hødd eller Ullensaker/Kisa gjør er helt uinteressant. Dersom vi gjør jobben og får de resultatene vi skal kommer dette til å gå vår vei, sier Knutsen som er sikker på at laget hans skal klare å snu den vonde trenden.

Publisert: