Deila: - Ødegaard har ikke noe holdningsproblem

Celtic-sjef Ronny Deila (39) avviser på det sterkeste den siste tids spekulasjoner i spanske aviser.

ode.jpg
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Den Madrid-baserte sportsavisen AS har den siste tiden skrevet flere negative artikler om Martin Ødegaard.

16-åringen har blant annet fått kritikk for prestasjonene på banen for Castilla, og avisen har også hevdet at 16-åringen nekter å høre på rådene han har fått fra Castillas trenerteam.

CELTIC-SJEF: Ronny Deila.

B-laget, som ledes av den franske fotballegenden Zinedine Zidane, har ifølge AS ønsket at Ødegaard skal trene mer med Castilla og mindre med førstelaget. Det har ikke Ødegaard-leiren vært så positiv til, ifølge avisen, som samtidig har antydet at 16-åringen har et holdningsproblem.

Deila: – Ikke noe holdningsproblem

– Han vil bare trene med Cristiano Ronaldo & Co, har AS-journalist Frédéric Hermel uttalt.

Nå tar tidligere Strømsgodset-trener og nåværende Celtic-sjef, Ronny Deila, sin gamle elev i forsvar. Han avviser på det sterkeste spekulasjonene om at Martin Ødegaard gjør seg vanskelig.

– Jeg kan forsikre dere om at han ikke har noe holdningsproblem. Det er hundre prosent sikkert, sier Ronny Deila, ifølge BBC.

– I fremtiden tror jeg bare han vil bli bedre og bedre, sier Deila.

Ser man på statistikken, har ikke Ødegaards inntreden i Castilla-laget hatt noen positiv effekt. Heller det strake motsatte. Poengsnittet til Castilla har falt drastisk med Ødegaard på banen.

– Ødegaard trenger tid

I de åtte kampene Ødegaard har vært involvert, står Castilla med én seier, tre uavgjort og resten tap, noe som gir et poengsnitt på spede 0,75. Ronny Deila mener Ødegaard må få tid til å tilpasse seg.

– Han har vært dere i to-tre måneder og det er ganske tidlig å snakke om det var et bra eller dårlig valg å velge Real Madrid for en 16 år gammel gutt. Han trenger tid til å tilpasse seg, lære seg språket og komme inn i klubben. Bare det å dra til Real Madrid — alt blir jo nytt, sier Deila.

– Jeg så ham med landslagets trening (før Kroatia-kampen, journ.anm) og han så veldig bra ut, sier Celtic-sjefen.

Fakta:

Martin Ødegaard

Født: 17. desember 1998 (16 år)

Klubb: Real Madrid

Spilte kamper: 8 kamper for Castilla (1 mål), 23 eliteseriekamper for Strømsgodset (5 mål), 4 A-landskamper for Norge.

Publisert: