Aabrekk: - Tennfjord kan samle Bergen

Aalesund-trener Harald Aabrekk har ingen problemer med å fortelle at han er en nær venn av snart avtroppende AaFK-leder Kjell Tennfjord.

Kjell Tennfjord.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

ÅLESUND: (smp.no): — Vi har vært venner i 20 år, og det vennskapet fortsetter. Jeg ble veldig overrasket da jeg leste i smp.no at han skulle slutte som styreleder i AaFK, og enda mer overrasket over at han skal være aktuell som ny styreleder i Brann, sier Aabrekk.

Som sier dette om Tennfjord som kompis:

Les også

Tennfjord gir seg i Aalesund – kan bli ny styreleder i Brann

Stoler på ham

— Han er en person som jeg kan legge livet mitt i hendene på, jeg stoler på ham fullt og fast. Vi bor i nærheten av hverandre i Bergen, og jeg tror at dersom det stemmer at han blir Branns nye leder har klubben gjort et godt valg. Kjell har en egen evne til å se helheten i alle saker, og jeg har lært veldig mye av ham. Både som trener, leder og som venn. Jeg har jo hørt om at det skulle være for tette bånd mellom Kjell og meg. Nå slipper vi heldigvis flere spekulasjoner i den retning, humrer Aabrekk.

— Kan Tennfjord få skikk på Brann?

Gjennomtenkt

— Det klarer han sikkert. Han har garantert tenkt grundig gjennom denne saken før han eventuelt har takket ja til å ta Brann-jobben, Kjell gjør ikke noe uten at det er gjennomtenkt. Hans viktigste jobb, eller Branns viktigste jobb, er å samle Bergen, slik at hele byen står bak klubben. Og det kan han klare. Og for all del, det er utrolig mange flinke folk som jobber på Brann stadion. Jeg har selv jobbet der lenge, og dette vet jeg!

— Og samtidig må jeg si at det også her i AaFK er jeg omgitt av veldig dyktige fagfolk. AaFK er etablert i eliteserien i løpet av svært kort tid, og dette har lederne mye av æren for. Jeg har aldri før jobbet i et kollektiv som har fungert så bra som her i AaFK, og det vil fortsette selv om min venn Kjell Tennfjord nå satser andre steder.

Les også

Tennfjord innstilles som Branns styreformann

Dyre steiner

— Hvorfor er det så mye bråk i Brann?

— Det er vanskelig å si, men ujevne sportslige resultater har sitt å si, selvsagt. Jeg husker perioden da Mons Ivar Mjelde førte Brann fram til seriegullet i 2007. Da messet han hele tiden om at «vi skal bygge stein på stein». Men sannelig ble det en bra stykkpris på den steinen, med tanke på alle de kostbare spillerne som ble hentet til klubben i den perioden, smiler Harald Aabrekk.

— Jeg synes det er veldig synd at vi mister Kjell i klubben. Han er drivende dyktig, og han skjønner mekanismene i idretten. Og det er det ikke alle som gjør, avslutter AaFK-treneren.

Publisert: