Åsane er fortsatt ubeseiret etter seks kamper

Målløst i toppkampen mot Sandnes Ulf søndag.

BARE NESTEN: Vegard Leikvoll Moberg var nær å gi Åsane-ledelsen, men ble stoppet av Sandnes-Ulf-keeper Hannes Halldorsson.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

MYRDAL GRESS (bt.no): Ingen av lagene maktet å score i en velspilt og spennende kamp i Bergen søndag kveld. Det betyr at både Åsane og Sandnes Ulf er ubeseiret etter seks serierunder.

— Vi brukte litt tid på å komme i gang, men fikk etter hvert noen store sjanser der vi kunne ha avgjort kampen. I andre omgang så det ut som vi gikk litt tomme. Det har skjedd noen ganger, vi har pleid å gjøre bedre førsteomganger enn andreomganger. Likevel jobbet vi oss inn i det igjen, og totalt sett lever vi veldig fint med ett poeng, sier Åsane-trener Kjetil Knutsen.

- Hva gjør dette med laget?

— Vi har hatt troen på at vi kan levere gode resultater både hjemme og borte. Det er stort potensial og en vanvittig moral i laget, og jeg mener at vi fortsatt har utviklingsmuligheter. Dette var en godkjent prestasjon, så må vi ta nye steg til neste kamp, sier treneren.

Etter en jevn åpning spilte Sandnes Ulf seg til kampens første sjanse etter 19 minutter. En lang ball ble slått inn i Åsanes felt, og Pontus Engblom nikket ballen i en sakte bue over Eirik Østgaard som var noe på halvdistanse. Den lave kveldssolen gjorde at Åsane-målvakten aldri fikk kontroll på ballen, som dalte ned i tverrligger før Jahn-Ove Wiik kom ilende til og klarerte.

- Litt misfornøyd

Keeper Eirik Østgaard var mer skuffet.

— Jeg er litt misfornøyd. Vi har sagt før at det er et luksusproblem å være skuffet over ett poeng mot opprykkskandidater, men nå føler jeg at vi er forbi det stadiet. Til tross for en elendig bane som ikke var blitt vannet, leverte vi veldig bra fotball. Vi skulle ha vunnet, mener Østgaard.

Han holdt nullen for tredje gang i sesongen, og gir mye av æren til forsvarsspillerne.

— Jeg vet hvor jeg har forsvaret til enhver tid. De skal ha all "kred", for de er med på å gjøre meg god. Man må nesten klype seg i armen av hvilke spisser de klarer å kle av, sier Østgaard.

Midtstopper og kaptein Jahn-Ove Wiik er heller ikke helt fornøyd.

— I utgangspunktet ikke. Igjen spilte vi en uavgjortkamp som vi føler at vi kanskje burde vunnet, sier Wiik.

Fire Åsane-sjanser

Åsane vartet opp med fin pasningsfotball mot et Ulf-lag som presset lavt, men først etter en snau halvtime kom den første muligheten for hjemmelaget. Til gjengjeld kom det fire på svært kort tid.

Først fyrte Rune Gravdal av på frispark fra 35 meter. Sandnes Ulf-keeper Hannes Halldorsson ga retur, men Vegard Leikvoll Moberg klarte bare nesten å lure ballen inn.

Bare to minutter senere endte ballen hos Martin Ueland etter et hjørnespark. Venstrebacken klemte til på halv volley fra ti meter, men greide ikke å lure Halldorsson som fikk slått unna.

Deretter var det Moberg som igjen var nær fra kort hold, før Damian Sanchez Olsen avsluttet tre svært hektiske minutter med å dunke ballen i tverrligger.

Sandnes Ulf overtok

Mens Åsane var det beste laget før pause, tok Sandnes Ulf over initiativet i starten av andre omgang. Likevel skjedde det ikke mye foran mål. Først i det 65. minutt måtte Østgaard vise frem reaksjonsevnen, da Moberg holdt på å sende ballen i eget mål etter et hardt Ulf-frispark.

Noen minutter senere fikk bortelaget frispark på sekstenmeterstreken, men forsøket fra Malaury Martin ble altfor løst og enkelt for Østgaard.

I den andre enden fikk Håkon Lorentzen vendt opp inne i feltet med et kvarter igjen å spille, men 17-åringen traff ikke skikkelig på avslutningen.

Treff fikk derimot Marius Helle da han fyrte til på halv volley bare sekunder senere. Ballen hadde retning mot lengste vinkel, men Østgaard var på plass og fikk slått til corner.

Samme Helle hadde nok et bra forsøk i det 84. minutt, denne gang gikk ballen en meter til side for mål. På overtid var det Åsane som trykket mest på, uten å skape de store sjansene. Likevel topper oransjetrøyene fortsatt 1. divisjon.

Publisert: