Brann-spiss fikk ikke bli med på lagets treningsleir

Håkon Lorentzen (18) må trene med 2.-laget mens lagkameratene er i Spania.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

La Manga (BT): Brann-spiss Håkon Lorentzen (18) får ikke være med på lagets treningsleir til La Manga i Spania.

Se hva Branns nyeste spiller sier om klubben

De andre A-lagsspillerne landet på flyplassen i Alicante mandag ettermiddag. Lorentzen fikk ikke bli med sørover, og er igjen i Bergen.

Lorentzen understreker at det ikke var hans ønske å trene hjemme. Det er derimot Branns sportslige ledelse – trener Lars Arne Nilsen og sportssjef Rune Soltvedt – som har valgt å utelate angriperen fra troppen.

— Jeg vil ikke si så mye om dette, men det er ikke jeg som har ønsket å være hjemme, sier Lorentzen.

NOEN MANGLER: Her er Brann på lagets første treningsøkt under La Manga-oppholdet, mandag kveld. Spissen Håkon Lorentzen fikk ikke være med.

Slik svarer Brann

BT konfronterte både Nilsen og Soltvedt med avgjørelsen etter landing i Spania. Treneren peker både på Lorentzens belastning, blant annet med U-landslagsspill, og spillerens «sportslige posisjon».

— Lorentzen har kontrakt frem til sommeren, men er ikke i dine planer for våren?

— Du vet aldri i fotball, men vi har bra dekning på plassen hans og han er ikke interessert i å signere ny kontrakt. Han vil vekk, og da blir det ikke til at vi satser på ham. Det sier seg selv, sier Nilsen.

TRENEREN: Lars Arne Nilsen er Branns trener og snakker tydelig om valget klubben tok, da de lot Håkon Lorentzen bli hjemme.

Doddo: Er Brann blitt bedre?

— Vi reiser med 22 mann og jobber med alternativer for spillerne som er igjen, sier Soltvedt, som er den øverste ansvarlige i Branns sportslige avdeling. Også Oliver Rotihaug (trener med Åsane) og Fredrik Heggland (på vei tilbake etter langtidsskade) er igjen i Bergen

Håkon Lorentzen var heller ikke med på treningsleiren til Florida i januar, men det var en avgjørelse tatt i samråd av Brann og spilleren. Lorentzens agent, Stig Lillejord, ordnet i stedet et treningsopphold i den tyske storklubben Stuttgart.

Har du sett Brann-børsen etter forrige kamp?

På spørsmål om Lorentzens valg om å dra til Tyskland er årsaken bak at han ikke er med til Spania, svarer Soltvedt dette:

— Nei, det er ikke sånn vi tenker. Vi har mange ganger signalisert til Håkon at vi ønsker å forlenge avtalen med ham, sier Soltvedt.

Sportssjefen sier Brann har et ønske om å ha med seg 22 mann til Spania, og forklarer viktigheten av det med at La Manga-reisen er en kampleir, der spilletiden kunne blitt knapp dersom antallet hadde vært høyere.

I stedet skal den norske G19-landslagsspilleren denne uken trene med Brann 2. ## Dette mener Niso

At Brann ikke ønsker et fullverdig medlem av A-stallen på trening, er en situasjon som vekker interesse hos spillerorganisasjonen Niso.

— Dersom det vedvarer at han ikke får trene med A-laget, kan det være grunn til å reagere, sier Nisos jurist, Eirik Monsen, som understreker at han ikke kjenner Lorentzen-saken i detalj.

I standardkontraktene som brukes i norsk fotball, heter det at forutsetningen «for at klubben kan utelukke spillere fra førstelaget er at det finnes adekvate treningsalternativer». I Lorentzens tilfelle er treningsalternative Branns 3.-divisjonsgruppe.

BT har vært i kontakt med Lorentzens agent, Stig Lillejord.

— Jeg har ingen kommentar på det nåværende tidspunkt, sier Lillejord.

Yngste målscorer

Sist det ble bølger i Brann rundt en lignende sak, var da Erik Mjelde ble henvist til å trene med rekruttlaget. Mjelde gikk på kort tid fra å være Brann-kaptein til å havne i kulden, og tonen mellom ham og daværende trener Rune Skarsfjord var meget anstrengt.

Også Lorentzen kan ende med å forlate Brann i 2016. Spissen som fikk et voldsomt gjennombrudd som 16-åring, og er Branns yngste målscorer på toppnivå, har en kontrakt som løper ut til sommeren. Selv om tilliten under Lars Arne Nilsen har vært minimal, har Lorentzen vist seg frem for interessenter gjennom U-landslagsspill for Norge. Klubber i tysk fotball og Brentford fra England har ham på radaren.

For øvrig har Piotr Leciejewski har utsatt sin Spania-reise, grunnet omgangssyke, men kan dukke opp senere i uken.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk