Bergensbølgen som forsvant fra landslaget

Andreas Vindheim skal spille Champions League, men er ikke med i Norges U21-tropp.

UTE: Verken Malmös Andreas Vindheim eller Branns Kasper Skaanes (på fanget) er med i Norges siste U21-landslagstropp.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Det siste året har en rekke bergensere vært innom U21-landslaget. BT skrev i februar at landslaget kunne flomme over av spillere fra byen,og meldte om bergensboom sist høst.

Da var fem bergensere landslagsuttatt av U21-sjef Leif Gunnar Smerud. I troppen som skal møte England 7. september, er bare Jonas Grønner (21) tilbake. Heller ikke Grønner er så sikker i troppen som han har vært.

— Jeg er veldig glad for å bli tatt ut, men for å bli det i fortsettelsen må jeg få mer spilletid i Brann, sier Grønner.

Det er også U21-landslagssjef Leif Gunnar Smerud tydelig på.

— Situasjonen hans i Brann følger vi tett, og man lever ikke veldig lenge på gamle meritter, sier Smerud, som understreker at Grønner har levert når han har vært på landslagssamling.

Les også

Brann har ikke førsterett på sin egen komet

— Tar ut formspillere

Midtstopperen har vært kaptein for U21-gjengen, men frykter likevel for plassen sin på landslaget.

— Å sitte på benken i en klubb er kjipt uansett, men for meg har landslagsplassen, som jeg er redd for å miste, gjort at jeg har stresset ekstra. Jeg vet at Leif Gunnar fremdeles har troen på meg, men jeg er nødt å krige meg inn på Brann-laget igjen.

— Hvorfor er du eneste bergenser i troppen nå, tror du?

— Jeg tipper det kommer flere til neste uttak. Petter Strand (Sogndal) ville vært bankers, hadde han ikke vært skadet. I mange posisjoner, spesielt offensivt, er det formspillere som gjelder på U21-landslaget og det kan kanskje være en forklaring.

Les også

Her er Hansson med sin mektige nye sjef

Vindheim: — Stresser ikke

Men på Sveriges mest suksessrike lag de siste årene, Malmö FF, finnes en spiller som har vist form den siste tiden. Tidligere Brann-spiller Andreas Vindheim (20) har startet to av de fire siste seriekampene og vært på banen i tre av dem. Han har fått ros fra dem som følger klubben tett og var med i kamptroppen onsdag, da Malmö på heltemodig vis tok seg til gruppespillet i Champions League.

Les også

Hareides lyseblå Europa-triumf: - Jeg er fantastisk stolt

— Landslaget er ikke noe jeg stresser med. Min førsteprioritet er Malmö, selv om jeg gjerne skulle ha vært med, sier Vindheim til BA om uttaket. Avisen skriver om U21-uttaket i sin papirutgave onsdag.

— Hvorfor er ikke Vindheim tatt ut, etter oppsvinget hans den siste tiden, Smerud?

— Vi har vurdert Andreas opp mot konkurrenter. Vi registrerer at han har spilt noe mer enn før, men fortsatt ikke veldig mye. Derfor er han ikke tatt ut denne gangen.

Heller ikke Sogndals førstekeeper Mathias Dyngeland (19), Branns Kasper Skaanes (20) eller Bård Finne (20) i Köln har fått plass i U21-troppen. Finne har rett nok ikke kommet lenger enn til benken på de to første Bundesliga-kampene, men scoret fire mål i sesongoppkjøringen.

— Jeg har full forståelse for at både Bråd og andre kan synes det er rart og trist ikke å bli tatt ut, men vi har gjort våre vurderinger. Denne gangen valgte vi litt andre spisstyper. Alexander Sørloth er ny i vår tropp, en spisstype som skiller seg fra Bård og de andre vi har, sier Leif Gunnar Smerud.

Publisert: